Muzeul Național de Artă al României (MNAR), în parteneriat cu Colecția Kontakt și Centrul Național al Dansului București, vă invită să vizionați o serie de intervenții coregrafice inedite în Galeria de Artă Europeană. Acestea fac parte din proiectul „Expoziție colectivă pentru un singur corp – Partitura privată – București 2023”, care se va desfășura în perioada 13 septembrie – 1 octombrie 2023, curatoriat de Pierre Bal-Blanc și coregrafiat de Manuel Pelmuș.

Miercuri, 13 septembrie 2023, în intervalul orar 17.00 – 18.00, va avea loc o reprezentație specială pentru presă în cadrul festivității de deschide a evenimentului cu Jack Hauser, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Adriano Vicente, în prezenta curatorului și a coregrafului. Apoi, timp de trei săptămâni, de miercuri până vineri, între orele  14.00 – 18.00, în toate sălile din Galeria de Artă Europeană a muzeului operele de artă vor prinde viață la propriu grație acestor coreografii atent coordonate, în oglinda personajelor din operele de artă.

Inițiat la Documenta 14 (Atena și Kassel) în 2017, itinerat la Viena, Leuven, Paris și Lisabona, proiectul „Expoziție colectivă pentru un singur corp – Partitura privată” va avea și o versiune la București în 2023 prin expoziția de la Sala OMNIA (Centrul Național al Dansului București) și coregrafiile de la MNAR. La Sala OMNIA vor fi expuse lucrări de Milan Adamčiak, Brynjar Åbel Bandlien, Geta Brătescu, Anna Daučíková, VALIE EXPORT, Stano Filko, Tomislav Gotovac, Ion Grigorescu, Sanja Iveković, Anna Jermolaewa, Július Koller, Jiří Kovanda, Katalin Ladik, Simon Leung, Karel Miler, Paul Neagu, Manuel Pelmuş, Petr Štembera, Mladen Stilinović, Sven Stilinović, Slaven Tolj, Goran Trbuljak, care vor fi activate coregrafic în conexiune cu lucrările din Galeria de Artă Europeană a Muzeului Național de Artă al României.