Muzeul M2M va găzdui în Sala Atelier expoziția de artă contemporană a tinerei artiste Ioana Aron (n. 1994), intitulată A House, a Home începând de sâmbata, 15 iulie, ora 13:00, când va avea loc vernisajul.

Expoziția repune în discuție conceptele legate de casă, cămin, atelier de artist, muzeu, privite ca un loc determinat, dar și ca un spațiu identitar, ca o amprentă personală.

Curatorul acestei expoziții, Călina Coman (n. 1998), pune accentul pe cămin (acasă) ”acest spațiu sigur, introspectiv, în care sunt devoalate bucăți din propria intimitate”.

În egală măsură se reia tema atelierului de artist, loc în care ia naștere opera de artă, un habitat ”intim, pur personal”. Reproduse în diverse contexte – muzee, galerii de artă – atelierele de artist ”capătă o existență și o semnificație aparte…interacționând cu cei ce pășesc în interiorul lor și influențând percepția și interpretarea operei” (Călina Coman).

A House, a Home ”propune o serie de instalații in situ care includ pictură, obiect, schițe și notații personale, în maniera caracteristică aglutinării de obiecte din imediata apropiere” – notează curatoarea expoziției.În paralel, în sălile Muzeului M2M va putea fi vizitată și expoziția Grupului 2META (Maria Manolescu și Romelo Pervolovici) intitulată Autoportret în doi, expoziție ce dezvoltă o viziune cvasi-unitară a două identități complementare: membrii grupului 2META.

Teme precum Dublul, Oglinda, Gemenii, Identitatea, Simetria, se regăsesc în acest Autoportret.

Pictură, sculptură, video vorbesc despre un univers de imagini complementar-simetrice pornind de la celebrul ”Je est un autre” (Rimbaud) – ”Eu este celălalt”.Accesul la muzeu va fi gratuit în ambele spații – Sala Atelier și Sala Principală. Expozițiile vor fi deschise de marți până duminică, între orele 12-18. Vernisajul expoziției ”A House, a Home” va avea loc sâmbătă, 15 iulie, ora 13:00.

Muzeul M2M este situat în Slon, Județul Prahova. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul Muzeului – https://www.metacult.ro/m2m/

Proiect organizat de: Fundația Culturală META

Partener: Muzeul Național de Artă Contemporană
Sponsori: Impuls Leasing România
Parteneri media: Modernism.ro