În perioada 4-31 iulie 2023, Elite Art Gallery găzduiește expoziția de pictură comparată semnată de pictorii: Cristian Dițoiu și Horea Paștina. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 4 iulie, ora 18.00. Lucrările oferă repere de citire ale naturii prin semne și forme ce-și creionează discursul de interpretare prin metode distincte. Capacitatea de sinteză a pictorilor ne dezvăluie sonoritatea albului și puterea de expresie a liniei; secretele formulelor geometrice în procedee de expresie plastică menite să desăvârșească rigori matematice în rețete de ascultare.
Cristian Dițoiu cercetează lumina prin mijloacele picturii, aducând pe simeze lucrări ce încununează 15 ani de cercetare asupra unor serii intitulate: Ecleraj. În expoziția curentă vor fi expuse două serii de lucrări, în oglindă, una față de cealaltă. Structura interioară este de pătrat înscris în pătrat și tablou în tablou. Paleta este completă: roșu – albastru + galben, alb și negru. Activitatea pictorului, prin prisma procesului aprofundat de cercetare, definește un spectru mai larg al picturii : abstract- concret- rațional.
Horea Paștina fructifică cercetarea laborioasă asupra naturii din ultimul deceniu prin „grădini ale sufletuluiˮ, în prezența luminată a Sfântului Duh, în care fiecare linie modelează prezența iminentă a crucii ca reper de înțelegere a lumii, ca metodă de sinteză a văzutului prin profunzime plastică. Astfel, în cele mai recente lucrări, pictura se desprinde de recognoscibil și adoptă simplitatea liniei și a desenului geometric ca portal către o lume în perpetuă reculegere și ascultare.

Cristian Dițoiu (n.1967 Grădiștea / Vâlcea) este absolvent al Academiei de Artă București, secția Pictură la clasa profesorilor Horea Paștina și Mihai Sârbulescu (1996). Membru al Uniunii Artiștilor Plastici începând cu anul 1997, pictorul participă în cadrul a  numeroase expoziții de grup și semnează un număr însemnat de expoziții personale. În anul 1998 artistul fondează „Grupul fără numeˮ alături de N. Badiu, F. Peia,  M. Dobre și V. Paladi, oferind publicului 12 expoziții pe parcursul a 14 ani de  existență. Printre cele mai recente expoziții personale se numără: „Ecleraj- friză LXXXIVˮ, Palatul Culturii, Iași (2019), „Ecleraj, construcție – deconstrucție, Jecza Gallery, Timișoara (2017) și „Ecleraj, roșu- albastru, construcție-reconstrucție, Galeria Anticariat Curtea Veche, București (2016).

Horea Paștina (n. 1946, Alba Iulia) își construiește o activitate fructuoasă în jurul grupului Prolog în calitate de co-fondator alături de Constantin Flondor și Paul Gherasim, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescuˮ, la clasa profesorului Alexandru Ciucurencu, Horea Paștina se remarcă de-a lungul anilor prin numeroase expoziții personale în țară și în străinătate, precum și prin prezența activă în cadrul expozițiilor de grup. Cu lucrări în colecții private, galerii și muzee, artistul este premiat în repetate rânduri iar în anul 2004 este decorat cu Ordinul Meritul Cultural (în grad de ofițer) și în anul 2010, la Alba Iulia, cu distincția „Crucea Arhiepiscopalăˮ.
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale. Sunt înfățișate publicului noi forme de exprimare artistică, abordări novatoare, proprii artei contemporane, dar și valori deja consacrate în spațiul cultural românesc. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.
Partener al evenimentului este Crama Histria care va îmbogăți experiența invitaților la vernisaj cu un vin de excepție.