Sâmbătă,1 iulie, la ora 18:00, va avea loc expoziția TH. UMBRÆ dedicată scenografei Kimberly Ligia Vintilă la Casa De Cultură Friedrich Schiller (Str. Batiștei nr. 15). Expoziția va fi deschisă în perioada 1 – 5 iulie 2023.

Kimberly Ligia Vintilă (n. 1999) este un artist vizual emergent din București, care activează de cinci ani în domeniul scenografiei de teatru. Lucrările sale reprezintă soluții scenografice ce doresc transpunerea publicului într-un spațiu inedit, departe de cotidianul și de rutina acestuia. Unele din cele mai importante realizări profesionale în activitatea recentă a tinerei artiste se numără participarea la expoziția Diploma 2021, precum și ampla prezență pe scenele teatrului bucureștean. Printre câteva din scenografiile semnate de Kimberly se numără spectacolele “Conu Leonida față cu reacțiunea” (în regia lui Radu Popescu), “Livada de vișini” (în regia lui Boris Focșa) și “Trei surori în Atena” (în regia lui Radu Catană).

TH. UMBRÆ este la bază o colecție curatoriată de evenimente care aduce laolaltă artele performative cu artele vizuale, infuzând astfel spațiul dansului contemporan cu teatrul, grafica, designul de costum, de lumini și de sunet. Un eveniment unic în România, atent la interesul crescut pentru spațiile imersive, interactive și multisenzoriale, expoziția propune o radiografie a istoriei teatrului din antichitate până în prezent.

Publicul bucureștean este invitat să experimenteze șase scene de teatru iconice, precum Hamlet sau Electra. TH. UMBRÆ reunește toate artele performative și oferă o experiență inedită care va conduce publicul printr-un carusel de stări și emoții, de la erotism la introspecție, de la exuberanță la vulnerabilitate. Astfel, deschidem o nouă viziune, o nouă perspectivă asupra semnificației unei scene de teatru și a experienței spectacolului de teatru.

Evoluția conceptului TH. UMBRÆ poate fi urmărit în timp real pe social media @th.umbrae