Portalul Cultural al Romaniei, un proiect al Institutului Cultural Roman, isi propune sa puna la dispozitia publicului si a editorilor o platforma interactiva cuprinzatoare, care sa centralizeze informatiile despre aparitiile editoriale si despre ofertele din zona culturala.

Initiativa dezvoltarii acestei platforme porneste de la constatarea unui decalaj intre infrastructura informationala si evolutiile petrecute in ultima decada atat in industria editoriala cat si in sfera artistica. Portalul, deschis catre toate zonele creative, va facilita accesul utilizatorilor la viata culturala din Romania, precum si la aceea a comunitatilor romanesti din afara tarii.

Site-ul va include, alaturi de promovarea cartilor si a evenimentelor culturale, un muzeu virtual al patrimoniului personal (foto, documente s.a.), adresat cu precadere comunitatilor de romani din strainatate. Un modul special le va permite, de asemenea, utilizatorilor sa contribuie cu date inedite, documente si imagini legate de tematica volumelor si a evenimentelor prezentate.

ICR lanseaza o consultare cu privire la acest proiect. Propunerile editorilor, distribuitorilor de carte si ale altor actori din sfera culturii pe aceasta tema sunt asteptate pe adresa [email protected] pana pe 15 ianuarie 2016.

Premizele si obiectivele proiectului sunt detaliate in documentul anexat.

http://icr.ro/pagini/portalul-cultural-al-romaniei