7– instalatie video de Nona Ciobanu si Peter Kosir
 
4 – 18 decembrie 2008 (zilnic 11.00 -17.00) – Institutul Cultural Roman, Bucuresti, Aleea Alexandru nr. 38, tel. 031 71 00 627
 
Instalatia video sugereaza o calatorie in jocul lui 7, o explorare in cotidianul Orientului Mijlociu. De la monologul celor 7 virste, al lui Jacques, din Cum va place de W. Shakespeare (“Lumea intreaga e o scena si toti oamenii sunt actori…”), la sotronul jucat intr-o fereastra din lumea araba, o lume in jurul careia sunt astazi polemici si conflicte incandescente. Instalatia creeaza un spatiu in perpetua transformare, in care imaginarul invadeaza realul, si invers. Perspectiva din care sunt privite gesturile diurne poate atinge uneori o dimensiune universala, dupa cum, in alte situatii, poate avea o conotatie specifica unei traditii culturale.

Instalatia video face parte din PUZZLE, proiectul national al Romaniei pentru 2008 – Anul European al Dialogului Intercultural, componenta Pelerin spre centru, derulata in colaborare cu Fundatia Toaca. PUZZLE este coordonat de Centrul de Consultanta pentru Programe Culturale Europene si finantat de Comisia Europeana si de Ministerul Culturii si Cultelor din Romania.

Parteneri: Institutul Cultural Roman din Bucuresti si Pekarna Magdalenske Mreze, Maribor, Slovenia.  

Artist vizual, designer si creator de platforme si strategii pentru dezvoltarea spatiilor artistice, Peter Kosir (Slovenia) imbina in creatiile sale, arhitectura cu spatiile virtuale 3D si cu video. Proiectele sale au fost prezentate la festivaluri si expozitii in Slovenia, Marea Britanie, Italia, Suedia.

Nona Ciobanu este regizor la Teatrul Mic si director artistic al Fundatiei Toaca. Incepind din 1994 a regizat peste 20 de spectacole atit pentru publicul din România, cit si pentru cel din SUA, Germania, Mexic, Malta, Slovacia. Primeste premii, iar spectacolele sale sunt invitate la festivaluri in Europa. Conduce ateliere de teatru in Romania, Germania, Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Malta, SUA, Mexic. Ultimul său spectacol, Furtuna de W. Shakespeare, cu o distributie internationala (actori, muzicieni, dansatori din Franta-Benin, Siria-SUA si Romania) a avut loc in luna septembrie 2008 la Bucuresti. Colonia ingerilor de Stefan Caraman se poate vedea stagiunea aceasta pe scena Teatrului Mic din Bucuresti.