Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 31 mai 2023, ora 12.00, la vernisajul expoziției foto-documentare Restitutio Cantemir (1673-1723), organizată în sălile „Al. Condeescu” și „Al. Oprea”, la sediul din Calea Griviței 64 – 66.
 
Expoziția face parte din programul Restitutio Cantemir, realizat de Academia Română, Arhivele Naționale ale României, Biblioteca Academiei Române, Institutul Cultural Român, Computerland și Asociația pentru Cultură și Tradiție Anton Pann, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române.
 
Deschisă pentru a celebra trei veacuri și jumătate de la nașterea marelui cărturar, în cadrul Anului Cantemir, expoziția conține panouri expoziționale ce reprezintă hrisoave domnești, manuscrise literare, stampe, tipărituri, dar și facsimile ale unor documente și volume din opera lui Dimitrie Cantemir, personalitate complexă a culturii noastre și a culturii europene, care continuă să trezească interesul istoricilor și cercetătorilor din diverse generații.
Expoziția prezintă personalitatea complexă a primului intelectual român de anvergură europeană, membru al Academiei din Berlin, autor printre multe altele al faimoasei lucrări Istoria creșterii și descreșterii Imperiului Otoman, precum și al monografiei Descriptio Moldavie.
 
Expoziția poate fi vizitată până în 30 iunie 2023, de marți până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.