All Work and Time and Care

26.05–15.07.2023

Steph Holl-Trieu

Katharina Höglinger

Lukas Kaufmann

Juliana Lindenhofer

Constanze Schweiger

Saskia Te Nicklin

Zina Gallery are plăcerea de a anunța expoziția de grup intitulată “All Work and Time and Care”, cu artiștii și artistele Steph Holl-Trieu, Katharina Höglinger, Lukas Kaufmann, Juliana Lindenhofer, Constanze Schweiger și Saskia Te Nicklin. Vor fi prezentate lucrări recente și noi ale acestora, în medii ce variază de la instalație, desen, pictură, la sunet și video.

Expoziția face parte dintr-o inițiativă care are ca scop diversificarea programului galeriei, dar și a scenei locale de artă, prin colaborări internaționale cu galerii, spații și instituții de artă, artiști și alți profesioniști din domeniu. Evenimentul este rezultatul colaborării cu galeria de artă Wonnerth Dejaco din Viena și susținut de Forumul Cultural Austriac din București.

“All Work and Time and Care” va avea vernisajul vineri, 26 mai, la ora 18:00 și va fi deschisă către public până în 15 iulie 2023.

__

Steph Holl-Trieu (n.1995 în Taipei) este artistă și scriitoare stabilită la Berlin și Viena. Munca ei se materializează între scriere, sunet, jocuri (de rol) și worlding colectiv. Este interesată de chestiuni de estetică tehnică, adică de contingența istorică a modurilor noastre de percepție. Practica sa este adesea situată în cadrul unor structuri colective sau de colaborare.

Katharina Höglinger (n.1983 în Rohrbach) trăiește și lucrează la Viena. A obținut diploma în pictură la Universitatea de Arte și Design din Linz în 2011, după ce, în același an, a obținut o bursă în Teoria artei la Kunsthochschule Weißensee Berlin. A avut mai multe expoziții personale și duo în Europa și America de Nord, printre altele la Wonnerth Dejaco Viena, Cooper Cole Toronto, Royal Academy Londra, Sebastian Gladstone L.A. și Galeria Quadrado Azul Lisabona. Lucrările sale au fost prezentate în cadrul unor expoziții de grup la Basel, Berlin, Edinburgh, Londra, Madrid, Paris, Praga, Viena, Toronto, New York și Los Angeles. A primit Bursa de Stat pentru Arte Vizuale din partea Ministerului Federal al Austriei și va fi artistă în rezidență la Cité International des Arts din Paris în 2024. Lucrările ei sunt alimentate de o dorință irezistibilă de a revendica poziții de agenție socială din interiorul câmpului producției artistice contemporane – între modelele istorice ale artei, rețelele de artă locale și globale și marea de imagini din social media, care cuprinde totul. Alimentând cu experiențele personale de zi cu zi mașinăria reapropierii, aparent lipsite de griji, a stilurilor și tehnicilor artistice, artista reinventează în mod activ spațiile materiale și imateriale care alcătuiesc realitatea noastră socială.

Lukas Kaufmann (n.1993 în Klagenfurt) trăiește și lucrează la Viena. A studiat arta transmedia cu Brigitte Kowanz la Universitatea de Arte Aplicate. Practica sa artistică este dedicată în principal intersecției dintre dimensiunile spațiale și psihologice. Pe lângă participarea și conducerea curatorială a unor proiecte expoziționale, a realizat și intervenții în spațiul public.

Juliana Lindenhofer (n.1987 în Graz) a obținut un masterat în arte plastice la Academia de Arte Frumoase din Viena în 2022 (Departamentul de Sculptură, Prof. Iman Issa). Recent, a expus lucrări sau a performat în cadrul WAF (Viena, Austria), Leopold Museum (Viena, Austria), HYPERREALITY Festival/Wiener Festwochen (Viena, Austria), Mutant Radio (Tbilisi, Georgia), Sharp Projects (Copenhaga, Danemarca), Research and Waves (Berlin, Germania), Spoiler (Berlin, Germania), Galerie Wonnerth Dejaco (Viena, Austria) și Tuesday@Secession – Secession (Viena, Austria). În 2023, va fi artistă în rezidență la WIELS (Bruxelles, Belgia), iar o serie de lucrări noi va fi prezentată la Kunsthalle Wien și Belvedere 21 (Viena, Austria).

Constanze Schweiger (n.1970 în Salzburg) a studiat arta la Universitatea de Arte Aplicate din Viena și la Van Eyck Academie Maastricht, precum și designul de carte la New Design University St. Pölten. A fost artistă în rezidență la Cité International des Arts din Paris, la MAK Schindler Scholarship Program din Los Angeles, la International Studio Program PS1 din New York ș.a. și a primit bursa de stat pentru arte vizuale din partea Ministerului Federal al Austriei. Lucrările sale au fost expuse la Wonnerth Dejaco (Viena), Kunstverein New Jörg (Viena), Pina (Viena), MAK Center for Art and Architecture (Los Angeles), Austrian Cultural Forum (Londra), KM- Künstlerhaus, (Graz), Belvedere 21 Museum für Gegenwartskunst (Viena), MODEM Center for Modern and Contemporary Art (Debrecen), Galerie Art:Concept (Paris), Foxy Production (Brooklyn) ș.a. Constanze Schweiger locuiește și lucrează la Viena, unde este reprezentată de galeria Wonnerth Dejaco. De asemenea, conduce editura Two to 200. Saskia Te Nicklin (n.1979 în Copenhaga) a studiat la Academia Regală de Arte Frumoase din Copenhaga între 2004-2010, unde a obținut diploma de masterat în 2010, și la Akademie der Bildenden Kunst din Viena între 2007-2009. Lucrările sale au fost expuse la Wonnerth Dejaco Viena, VAN Viena, VinVin Milano, Galerie Nächst St Stephan LOGIN Viena, Minuit Vernissage Copenhaga, Galeria Diana Lambert Viena, Den Frie Copenhaga, Stereo Exchange Copenhaga, Biquini Wax, Mexico City, Vestjyllands Kunstpavillon Danemarca.