În data de 18 mai, de la ora 19.00, Primăria Capitalei, prin CREART, și Galeria de artă contemporană și design GALATECA invită publicul interesat de artă vizuală, design vestimentar și artele spectacolului la ”Tailored Metamorphosis” – un fashion show performance care va integra piese vestimentare semnate de Julia Allert (designer din Republica Moldova), inspirate de o pictură a Cristinei Balan (artist vizual și fostă Ambasadoare a Republicii Moldova în SUA), lucrare animată de Rodion Rusu (motion graphic designer) și prezentată sub unei instalații video.  Evenimentul va avea loc la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti 2-4), în deschiderea Anualei Neo Art Connect, fiind, totodată, parte din programul de evenimente satelit Design GO! în Romanian Design Week 2023.

Brandul Julia Allert a intrat pe piața de fashion ca un strigăt de rebeliune împotriva produselor de serie. „Breaking the Rules” este motto-ul brandului, iar ceea ce-și propune să ofere sunt piese vestimentare cu rol de statement.

Pornind de la ceea ce reprezintă însăși esența brandului, fashion show performamance-ul va pune accentul pe efectul transformator pe care îl pot genera obiectele de design vestimentar asupra modului în care ne manifestăm și ne mișcăm în spațiul public, dar și forța lor de a se metamorfoza din piese vestimentare în obiecte de artă sau costume de scenă. Perfomance-ul va reuni 5 tineri actori –Laila Abdel Hafiz, Cătălina Florea, Ion Gâlmă, Corina Ivanov, Rania Zane, regia fiind semnată de Andreea Iacomiță, iar conceptul curatorial de Roxana Lăpădat și Andreea Sandu.

Cele 5 ținute vestimentare semnate de Julia Allert, prezentate în cadrul fashion show performance-ului, vor rămâne în vitrinele galeriei sub forma unor instalații de artă vizuală, fiind completate de lucrarea „Be Mine” a Cristinei Balan, animată de Rodion Rusu și prezentată sub forma unei instalații video.

Performance-ul interdisciplinar devine astfel expresia interconectării la nivel artistic, dar și geografic, creând o nouă punte culturală între București și Chișinău: arta vizuală inspiră designul vestimentar, obiectele de design transformă performerii din vizitatori obișnuiți în artiști complecși, iar produsul artistic final devine o sursă de inspirație pentru publicul larg.

Artist vizual – Cristina Balan / Fashion designer – Julia Allert / Motion graphic designer – Rodion Rusu / Regizor  – Andreea Iacomiță / Peformeri – Laila Abdel Hafiz, Cătălina Florea, Ion Gâlmă, Corina Ivanov, Rania Zane / Curatori – Roxana Lăpădat, Andreea Sandu

Evenimentul este prezentat în cadrul Anualei de artă și știință NEO ART CONNECT – Ediția 1 – 2023 care se va desfășura în perioada mai-iulie, debutând pe 18 mai cu expoziția celor 5 bursieri ai platformei naționale NEO ART CONNECT, la galeria Galateca. În cadrul primei ediții sunt cuprinse expoziții, conferințe, artist talk-uri, intervenții în spațiul public, performance-uri și spectacole, în 10 orașe și peste 25 de spații partenere. Prima platformă națională și rețea, precum și anuala de artă și știință Neo Art CONNECT (NAC) sunt o inițiativă a Galeriei Galateca și a Asociației culturale Neo Art România. Detalii pe: www.neoartconnect.ro.

Totodată, fashion show performance-ul „Tailored Metamorphosis” este parte din programul de evenimente satelit Design GO! în Romanian Design Week 2023. Detalii pe:  https://romaniandesignweek.ro

Fashion Show Performance ”Tailored Metamorphosis

18 mai 2023, ora 19.00, Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti 2-4)

Intrare liberă

 Organizatori ai fashion show performance-ului:

CREART- Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Piața Alexandru Lahovari 7

www.creart.ro / https://www.facebook.com/creartpmb

Galeria GALATECA și Asociația culturală Neo Art România

Str. C.A. Rosetti 2-4

www.galateca.ro / https://www.facebook.com/GalerieGalateca