Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Slobozia, Ialomița, în parteneriat cu Muzeul Național al Agriculturii Slobozia, deschide, în data de 3 mai 2023, orele 14,00, în sala de expoziții temporare, „SALONUL DE PRIMĂVARĂ 2023” – ediția a XXII-a.

Evenimentul, de o importanță deosebită în viața socio-culturală a zonei, reunește artiști din mai multe județe ale Câmpiei Bărăganului, unii dintre ei fiind expozanți, în acest format, încă din anii `70. La vernisaj va fi prezent și domnul Gheorghe Dican, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Plastica românească este pusă, în prezent, într-o nouă conjunctură, determinată de stres, noile tehnologii, spațiile publice ocupate cu un altfel de artă, ceea ce presupune implicarea aproape inconștientă a artistului în noile tendințe, reflectate mai mult sau mai puțin pregnant în opera acestuia.

Totuși, în lucrările expuse la „Salonul de primăvară 2023” se pot regăsi acele valori în care se încadrează arta, în multe dintre ele primează relația dintre om și natură, fundamentată pe o tradiție care vine dintr-un studiu îndelungat, iar întâlnirea artiștilor cu publicul semnifică recompensa pentru munca depusă atât în procesul de elaborare, dar, mai cu seamă, în compoziția unora dintre lucrări.