ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE – LANSAREA PLATFORMEI ONLINE
ÎN CADRUL NOULUI WEBSITE AL ATELIERELOR MALMAISON

AAAM (Asociația Artistelor și Artiștilor Malmaison) în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 anunță LANSAREA PLATFORMEI ONLINE de prezentare a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, în contextul unui nou WEBSITE al comunității Atelierelor Malmaison.

Proiectul Ateliere de practici colaborative – câștigător în cadrul Programului CULTURA 2022 – se încheie astfel cu lansarea unui spațiu de prezentare online în cadrul noului website al Atelierelor Malmaison.

Secțiunea dedicată proiectului conține informații despre cele 11 ateliere de artă, expoziția de final și turul ghidat derulate pe parcursul lunii octombrie. Website-ul prezintă, pe lângă informații despre proiect, informații despre artistele, artiștii și spațiile expoziționale din cadrul Atelierelor Malmaison.

Pagina de prezentare a proiectului Ateliere de practici colaborative:
https://atelierelemalmaison.ro/ateliere-de-practici-colaborative/

Noul website al Atelierelor Malmaison:
www.atelierelemalmaison.ro

Ateliere de practici colaborative e un proiect de educație nonformală prin artă care a constat în 11 ateliere gratuite, susținute de artiste și artiști vizuali pe parcursul lunii octombrie 2022 în cadrul Atelierelor Malmaison și dedicate elevilor de gimnaziu și liceu din sectorul 6. Au participat aproximativ 100 de elevi selectați în ordinea înscrierii, indiferent de experiența cu artele vizuale. A fost încurajată curiozitatea pentru experiment și colaborarea, prin crearea unui context de libertate pentru testarea individuală și colaborativă de practici artistice diverse, sub îndrumarea artiștilor coordonatori din cadrul Atelierelor Malmaison.

Întâlnirile s-au finalizat cu o expoziție de prezentare a lucrărilor realizate de participanți, găzduite chiar în atelierele artiștilor coordonatori și cu un tur ghidat al clădirii Malmaison susținut de istoricul Mihai Burcea, care a prezentat parcursul acesteia de la cazarmă militară, la închisoare, și până astăzi, la reconversia unei părți a acesteia în spațiu cultural.

AAAM (Asociația Artistelor și Artiștilor Malmaison), prin membrii săi, face parte din comunitatea artistică din cadrul Atelierelor Malmaison, care are ca obiect reprezentarea și promovarea acesteia și dezvoltarea și implementarea de programe și proiecte centrate pe o abordare interdisciplinară a artei contemporane.

Atelierele Malmaison sunt o comunitate artistică formată în noiembrie 2020 prin auto-organizarea unui grup multidisciplinar de artiste și artiști activi în diferite medii pe scena de artă contemporană din București, cărora li s-au alăturat spații de proiecte, spații artist-run și galerii de artă. Mai multe informaţii despre Atelierele Malmaison la: www.facebook.com/AteliereleMalmaison

Parteneri: Asociația Sandwich, Asociația Culturală Antifragil, Asociația Qolony, Galeria Ivan, Asociația Artinsider, Asociația Spațiul de Artă Contemporană

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului București în cadrul Programului Cultura 2022. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Sectorului 6, puteți accesa www.primarie6.ro.