Comunicat de presa ART Basel

Nicole Jutka, artistă visuala româno-germană este prezentă la ART BASEL ART WEEKS MIAMI 2022 cu Artbox Gallery / Swiss

Nicole Jutka, artista, designer, profesor de arta din diaspora, este multipremiată, ultimul premiu primit in octombrie 2022, oferit de REPATRIOT, „TOP 100 ROMANI DE PRETUTINDENI IN CATEGORIA ARTA“ este un artist vizual internațional consacrat, cu expoziții în muzee.

La ART BASEL ART WEEKS MIAMI 2022 participa cu ARTBOX Gallery/ Swiss si este prezentă aici cu lucrarea “LOVE. NO WAR_ “FUTURE DAY, INVISIBLE MASK”(2014- 2021, 2021 Ulei, acrilic fluorescent pe pânză, duplex 179 × 120 × 4 cm)

“Lucrarea este un manifest împotriva războiului. Pledez pentru dragoste și pace. Lucrarea a fost pictată între 2014-2021.
“Fără iubire, nu există nimic.” Marin Preda Este ca o lumină în întuneric, ea luminează calea spre fericire, descoperă căldura sufletului, stai aproape de ea, altfel te pierzi în întuneric.

În război, femeile își pierd soțul și fiii. Frica și lipsa sunt o bunăstare profundă distructivă. Eu însămi sunt soție și mamă a celor doi fii adulți. Prin munca mea vreau să fac o declarație împotriva crimei neomenești de a conduce oameni nevinovați la război.
Eu chem la iubire, la pace, la lumină care să pătrundă în întuneric. Îmi ridic mâinile spre cer si ma rog la Dumnezeu.

Nu pot sta, fara sa actionez in felul meu, artistic sa chem oamenii spre ruga pentru pace. Este datoria mea ca om, ca mama, ca artist. Pregatesc incepand din Februarie 2022 inceputul razboiului in Ucraina, un show solo, manifest de pace, interdisciplinar si intinerant. Sper sa mi ajute bunul Dumnezeu de a-l realiza.” Nicole Jutka

Galeria Artbox / Elveția:

“Miami here we come! Am realizat deja de două ori proiecte minunate și de mare succes în metropola noastră de artă preferată, Miami, în timpul Art Basel Art Week, în 2016 și 2019. După o pauză forțată de Corona, suntem incredibil de fericiți că Art Basel a revenit la normal și că putem în sfârșit să anunțăm următorul nostru proiect de artă în cel mai colorat cartier din Florida:

ARTBOX.PROJECT Miami 3.0 în timpul Săptămânii de Artă ART BASEL, Miami.

În perioada 28 noiembrie – 10 decembrie 2022, ARTBOX.PROJECT Miami 3.0 va avea loc din nou în timpul ART BASEL Art Week din Miami! Am ales din nou o galerie de primă clasă din Wynwood pentru proiectul nostru. Wynwood este unul dintre cele mai renumite cartiere de artiști din lume! Mulți artiști renumiți și-au prezentat lucrările în cartierul galeriilor – unii dintre ei s-au imortalizat chiar pe faimoasele Wynwood Walls, cunoscute în întreaga lume.”

Mai multe informații despre pictura:

https://www.artsy.net/artwork/nicole-jutka-love-no-war-future-day-invisible-mask-2014-2021

Lucrările Nicole Jutka se află în colecții din mai multe țări: Germania, SUA, Franța, Italia, Slovacia, România.

“LOVE. NO WAR_ “FUTURE DAY, INVISIBLE MASK”(2014- 2021, 2021 Ulei, acrilic fluorescent pe pânză, duplex 179 × 120 × 4 cm)