Asociația Culturală ARTAR, în colaborare cu Biblioteca Națională a României, vă invită în perioada 20 octombrie – 2 noiembrie 2022 să vizitați expoziția „Ties Between Visions” a artistelor Cerasela Dragoș AvanuC și Eliseea Faur, găzduită în Sala Pergament a Bibliotecii Naționale a României.

 De asemenea, vă așteptăm sâmbătă, 22 octombrie, ora 14 la vernisaj!

In deschidere vor lua cuvântul doamna Roxana Barbulescu, critic de artă și curator al expoziției, precum și cele două artiste, Cerasela Dragoș AvanuC și Eliseea Faur.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală ARTAR.

Proiectul Asociației Culturale ARTAR de a organia o serie de expoziții care să reunească lucrările a doi artiști vizuali, unul deja consacrat, celălalt aflat la început de drum, se continuă cu cea a artistelor Cerasela Dragoș AvanuC și Eliseea Faur, expoziție intitulată sugestiv: TIES BEWEEN VISIONS,.

”Privind lucrările Ceraselei Dragoș AvanuC, suntem invitați să trăim sentimentul pe care aceasta l-a avut în acel moment nspirațional în care a imortalizat imaginea pe care a ales să o transpună pe pânză, invitându-ne la o conversație plastică în care cuvintele nu-și au rostul, ci doar senzațiile. Suplețea tușelor și transparența culorilor, în cazul acuarelelor, sau desenul viguros și suprapunerile dense de pastă, în cazul lucrărilor în acrilic, aduc în imaginile sale un entuziasm, o vitalitate care ne captează și ne contaminează și pe noi, privitorii, remarcând în compozițiile sale, indiferent de tehnica în care sunt realizate, acel neastâmpăr care-i este deja caracteristic Ceraselei Dragoș Avanu.

Eliseea Faur, studentă în prezent la Carnegie Mellon School of Design Pittsburgh, SUA,  este o tânără căreia îi place mult să studieze pentru că e conștientă de importanța cunoașterii tehnicilor și stilurilor în artă. Dar, ceea ce apreciez foarte mult la ea este faptul că nu-i este suficient doar să caute ce-i place, ci, mai mult, ea vrea să înțeleagă de ce este atrasă de un anumit stil sau o anumită manieră de a picta, ea vrea să învețe cum se utilizează o anumită tehnică sau care sunt valențele ascunse ale cromaticii. Toate aceste întrebări și răspunsuri dovedesc din plin capacitatea Eliseei de a pătrunde în structura unei lucrări de artă și de a extrage de acolo tot ceea ce consideră că ar putea ajuta-o să-și construiască propriul stil.”

Roxana Bărbulescu, critic de artă

Președinte al Asociației Culturale ARTAR

– BARBULESCU Roxana