Vineri, 30 septembrie 2022, ora 20:00, la /SAC @ Malmaison va avea loc vernisajul lucrării video performative (i’ll call you later, now i’m on this) EGO TRIP realizată de Gabriel Sandu, care investighează unul dintre cele mai accelerat-răspândite fenomene identitare ale prezentului: narcisismul și relațiile de abuz narcisic. Artista de performance Corina Sucarov va asigura live fundalul sonor al lucrării.

(i’ll call you later, now i’m on this) EGO TRIP folosește instrumente de docu-fiction prin care aduce la un loc informații despre narcisism de la experți Richard Grannon, psiholog influencer în zona tulburărilor de personalitate, dar și reinterpretări performative (re-enactments) bazate pe experiențele personale ale voluntarilor care și-au împărtășit, în urma unui apel public, povestea de supraviețuitori ai abuzului narcisic. 

Durată aprox: 40 de minute
Acces liber pe bază de înregistrare la https://www.sac-malmaison.com/actions (în limita locurilor disponibile).


(i’ll call you later, now i’m on this) EGO TRIP 

O lucrare video performativă de Gabriel Sandu

Împreună cu:
Andreea Găzdaru (psiholog)
Richard Grannon (psiholog, producător executiv)
Roxana Maraloiu, Cristina Popa (montaj)
Eduard Pârvu, Ștefan Schultz (directori de imagine)
Daniel Sandu, Radu Georgescu (sound)
Radu Tancău (colorizare)
Mihaela Teleoacă, Cătălina Moga, Emil Mandanac, Mara Căruțașu, Cabiria Morgenstern (actori)
Corina Sucarov (live music & performance)

Gabriel Sandu (n. 1988) este un artist multidisciplinar de teatru și film, pasionat de genul docu-fiction, care se folosește adesea de instrumentele jurnalismului de investigație pentru a documenta temele creațiilor sale, apelând ulterior la ficțiune pentru a explora noi dimensiuni performative. Textele scrise de el au fost traduse în engleză, franceză, maghiară, portugheză sau greacă, iar spectacolele sale selectate în mai multe festivaluri naționale și internaționale. Primul său scurt metraj de ficțiune, Dislocat, a fost selectat în cadrul competiției ZFR din Transilvania International Film Festival 2022. În prezent, Gabriel dezvoltă mai multe proiect de film documentar și de ficțiune.


Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.