Vineri, 23 septembrie 2022, între orele 18:30 – 21:00 va avea loc la ANAID ART GALLERY Bucureşti expoziţia personală „Secret Entrance” semnată Pal B. Stock, curator Diana Dochia.

Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 23 Septembrie – 17 Decembrie 2022. Programul de vizitare al galeriei este de Marți până Vineri între orele 14:00 – 18:00 și Sâmbăta cu programare în prealabil la [email protected].

Pal B. Stock este un artist de origine maghiară, născut la Debrecen în 1964, care a emigrat în perioada comunistă în Germania şi apoi în Statele Unite ale Americii. Activitatea sa expoziţională s-a desfăşurat în centre artistice importante ca München, Berlin, Miami şi New York. Din 2010 trăieşte şi lucrează în Berlin. “Secret Entrance” este prima sa expoziţie personală în România.

Expoziţia “Secret Entrance” semnată de Pal B. Stock cuprinde o serie nouă de lucrări pictate în decursul anului 2022 în tehnica encausticii. Tehnica picturii în encaustică – ceară colorată în masa – îi permite colorarea în straturi, creeând o imagine ce pare luminată din interior. Această strălucire din interior este cea care face simţită şi subliniază forţa emoţiilor provocate de aceste picturi.

 Lucrările lui Pal B. Stock sunt despre mister, inefabil, căutare şi regăsire. Suprafaţa de ceară colorată în masă capătă culori şi unduiri pe care artistul le plăsmuieşte în procesul creator sedimentând  imagini non figurative ce iau naştere în urma unor suprapuneri de straturi picturale.

Pal B. Stock este un artist a cărui vedere a fost afectată încă de timpuriu, suferind de o boală la nivelul corneei ochilor, artistul a început să vadă şiruri nesfârşite de picături şi întreaga realitate a început să fie vazută ca sub pelicule de apă. Lucrările sale redau modul în care artistul vede realitatea înconjurătoare colorată, difuză, în izolare. Este un mod de a percepe lumea fluid, într-o mişcare imperceptibilă ce creează o senzaţie de linişte şi calm.

“Secret entrance” propune o reevaluare a lumii naturale prin prisma senzaţiilor şi a emoţiilor; deschizând un nou dialog asupra felului în care percepem lumea azi.

Curator: Diana Dochia