TOUCH. Fotografie și Pictură în Tandem la Calpe Gallery Timișoara.

Între 15.August 10.Septembrie 8 Artiști din domeniile artelor vizuale, ale muzicii și a artei video, din Germania și România se vor întâlni și experimenta împreună sub motto-ul CARAVANA de ARTĂ, în Socolari, Ciclova Montană, județul Caraș Severin și în satul Gherdeal, județul Sibiu, la invitația Asociației Culturale KulturTandem Internațional e.V. în colaborare cu ArtHouse Fikl Socolari, Asociația Hoinart, Atelierul-Rezidență Călin & Georgiana Beloescu, Calpe Gallery, Timișoara și Venedic.Second Tale Festival, Gherdeal, jud. Sibiu.

Acest proiect româno-german este finanțat de Fundația Germana Baden-Württemberg, în cadrul programului Perspektive Donau.

Unul dintre punctele culminante al acestor întâlniri îl constituie colaborarea dintre artistele vizuale Georgiana Beloescu (pictură, Ro) și Gabi Kaiser (fotografie, Ger) care se va desfășura sub moto-ul TOUCH (Atingere). Acest titlu este în primul rând o invitație spre deschidere față de cealaltă persoană, spre a-și arăta propria vulnerabilitate și frumusețe. Pe de altă parte, Touch simbolizează atingerea gândurilor celor două artiste care prin experimentul lor comun demonstrează că atunci când două lucruri se unesc, se naște mai mult decât o simplă sumă. Și nu în ultimul rând, atingerea materialului prin substanțele și ustensilele folosite, precum și munca rezultată prin ochii privitorului, care creează mereu noi lumi (lumea interioară a artistului/artistei și cea a privitorului/privitoarei).

Georgiana Beloescu și Gabi Kaiser vor pregăti pe perioada rezidenței o instalație de artă comună care va fi prezentată în cadrul evenimentelor din vara anului 2022 la ArtHouse Fikl Socolari și care într-un următor pas va fi expusă împreună cu lucrări ale celor două artiste la Calpe Gallery, Timișoara. Vernisajul expoziției va fi încadrat tematic de reprezentația de teatru a actorilor Teatrului Portabil Timișoara.

Prin această colaborare organizatorii se bucură să contribuie la extinderea și întreținerea unor relații profesionale romano-germane în domeniul cultural.

 

PROGRAM

TOUCH – Instalație de Artă GEORGIANA BELOESCU & GABI KAISER

  1. Aug., 18:00 Uhr @ ARTHOUSE FIKL, SOCOLARI, România

TOUCH – Expoziție GEORGIANA BELOESCU & GABI KAISER

Deschiderea expoziției: 1 Sept.19:00 @ Calpe Gallery, Timișoara

Prezintă: Conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan

Teatru:

Vernisajul expoziției va fi încadrat tematic de o reprezentație de teatru a actorilor Teatrului Portabil Timișoara.

Durata expoziției: 1.Sept.-10.Sept 2022

Program: Luni-Vineri 16:00 – 20:00, Sâmbătă 11:00-15:00

 

Asociația culturală non guvernamentală Kultur Tandem Internațional e.V. a fost înființată în anul 2013 și are sediul în Heidelberg, Germania.

Scopul asociației este promovarea dialogului intercultural, în special între țările europene, cu precădere România și Republica Federală Germania. Prin intermediul programelor și proiectelor asociația urmărește consolidarea punții de legatură pe plan cultural, mobilizarea actanților culturali și susținerea cooperării între state. În cadrul evenimentelor, workshop-urilor, seminarelor, conferințelor pe teme culturale organizate/inițiate artiști din diferitele domenii de activitate au posibilitatea schimbului de experiență și a dezvoltării unor viziuni noi pe care să le transporte către un public larg și de specialitate.