The Winner | Post BAUHAUS Experimental Fashion | Carmen Emanuela POPA
Expoziție Galeria SENAT | 6 – 12 septembrie
Strada Băiculești nr. 29
 
Elite Art Club UNESCO are plăcerea de a vă invita, în perioada 6 – 12 septembrie în perimetrul  Galeriei SENAT la expoziția de design vestimentar conceptual The Winner | Post BAUHAUS Experimental Fashion, a artistei Carmen Emanuela Popa. Expoziția face parte din proiectul Bauhaus – Form and Reform, inițiat de Elite Art Club UNESCO și cofinanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN).
Proiectul vizează interconexiunea dintre manifestările artistice întâlnite la începutul sec. al XX-lea, respectiv anii 1919 – 1933, când răspândirea curentului Bauhaus deținea o supremație în materie de stilistică în artele plastice / aplicate, și o viziune contemporan-urbană a obiectului vestimentar experimental.
Rigoarea construcției și a geometrismului sunt puse într-un status de veto prin anularea pattern-ului clasic, prin soluții deconstructiviste de cutting, dar și prin multiplicarea de layere a materialului textil. Astfel panorama obiectului creat emană o dinamică vizuală și, în același timp, o strictețe controlată a unei estetici post-bauhaus.
Pornind de la o filosofie introspectivă și anume aceea că omul timpului prezent se află in mijlocul unui urban care năvăleste în mentalul său cu un cumul de informații menite să îi construiască asemeni unui joc de lego un piedestal, el se dedică sieși ca pentru participarea la o competiție care îi așteaptă performanțele, dar, de cele mai multe ori, ele ramân într-o formă neexpusă, în varianta unui adevăr inviolabil.
 
Astfel facem apel la istorie pentru a asimila prezentul într-o continuă și rapidă schimbare. Suntem martorii unei migrări transgeneraționale de la o epocă la alta, de la o cultură la alta. Drapajele sport, elemente grafice în disoluție ne sugerează o schimbare semnificativă a tot ce până acum se întipărise în recunoașterea convențională.
 
Metafora se prefigurează prin interpretarea materialităților, suprafețe generoase paietate mat / lucios cadențează cu neoprenul adecvat unui sport suite și contrastează cu  premizele estetice ale curentului care a revoluționat începutul de secol trecut. Decupaje și matlaseuri (ne) regulate, o abordare 3D a fenomenului Bauhaus impun o stare vizuală de continuă transformare, de work in progress.
(Carmen Emanuela Popa, designer)
 
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigenţele societăţii civile naţionale şi contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural şi educaţional.