Numele proiectului, Mu/Lu, este o abreviere obţinută din numele noastre, Musz-Cristina Curcan şi Lucian Indrei, şi este o abreviere pe care ne-o dorim tocmai pentru că spune ceva important despre noi, şi anume să suntem un cuplu. Şi că discursul creativ s-a născut din viaţa petrecută în doi.

Suntem împreună de aproape 4 ani, din noiembrie 2008, şi am început să colecţionăm ”amintiri” ale experiențelor consumate împreună. E ceva obişnuit pentru cupluri să-şi documenteze povestea sub diverse forme, de obicei fotografii sau video-uri. Doar că noi am făcut-o abstractizat.

Am păstrat toate chitanţele, bonurile fiscale şi biletele (de avion, tren, autobuz, muzeu, cinema, etc) pe care am reuşit să le strângem. Într-un fel, documentele adunate sunt ”fotografiile” noastre, care deși au o formă diferită, au o funcție asemănătoare. Şi poate chiar mai mult, pentru că o factură este o dovadă mult mai reală a ceea ce s-a întâmplat, decât o imagine.

Proiectul propune o analiză socială şi financiară asupra condiției de tânăr artist care trăieşte în România, prin chestionarea unui obicei cât de poate de normal, cel de a colecţiona obiecte şi experienţe.

În epoca ”Consum, deci exist”, fiecare produs cumpărat spune ceva despre tine, despre preferințele tale, te înscrie automat în categorii și tipare, și naște previziuni despre viitoarele ”alegeri” pe care urmează să le faci.

Inițial am vrut să aranjăm toate materialele colecționate sub forma unui jurnal. Doar că, deși fiecare obiect ne aparține și reprezintă o parte a vieții noastre private, el aparține de asemenea şi entității care l-a emis, pentru că din motive legale orice bon sau bilet are o copie sau o evidență. “Ei” ajung să aibă o amprentă asupra existenței noastre, iar noi deținem o consecință a existenței lor.