Tripoteca – serile filmului românesc psihedelic

Prima ediţie a festivalului de film și artă psihedelică Tripoteca are loc la cinema Gloria (str. Bucovina nr. 6) în serile de 16-17 noiembrie, începând cu orele 20:00. Preț bilet: 20 lei / seară, 30 lei / ambele seri.

Tripoteca găzduiește peste 20 de filme din toate genurile artei autohtone – documentar, realism, suprarealism, experimental şi animaţie – ce gravitează în jurul unor teme de natură abstractă, metafizică, halucinantă.

Tripoteca își propune să promoveze tinerii regizori independenţi din scena alternativă a cinematografiei românești, dar şi să amintească de rădăcinile artei psihedelice autohtone prin filme și muzică de arhivă.

Cinema Gloria se transformă pentru două seri într-un spațiu artistic contemporan, compus din:

Muzică: live set Rodion G.A. (magnetofoane + voce), live act Folie à deux (drum machine, sampler, controlere expresive + vioară electrică), Dj set Planul și Pantazică;

Expoziții: picturi de Cristian Prandea, Cosmin Marinescu și Irlo, artă digitală de Kitră și Mircea Pop, pictură murală de Mihai Neom;

Proiecții mapate de Daniel Ionescu, Alina Anca și Kir Ianulea;

Halucinații electronice prin sesiuni gratuite de Trip Glasses.

 

În plus, în jurul serilor de 16-17 noiembrie, mai au loc o serie de mini-evenimente Tripoteca în același vibe psihedelic:

2 noiembrie, ora 22 – Coming Up (pre-party) @ Golf Planet (str. Halelor nr. 7):

live improv act Psychenaturadatura (diverse instrumente tradiționale procesate), Dj set Blooni, live set Mod-a + sesiuni de Trip Glasses + mini golf cosmic UV pentru toți extratereștrii

5 noiembrie, ora 21 Sneak preview Tripoteca @ Club Control ( str. Constantin Mille nr. 4 ):

Un anume Victor (realism / regie Ciprian Baciu) și Healing TV (suprarealism / regie Irina Alexiu)

17 noiembrie, după miezul nopții – Coming Down (after-party)  @ Carol 53 (str. Carol nr. 53):

live set Mod-a, Dj set Barbaleku, expoziții, proiecții în instalația BULA

 

Biletele pentru festival în valoare de 20 de lei pe seară și 30 de lei ambele seri. se găsesc la Hippie Hippie Shake (str. Tache Ionescu nr. 1 și Hanul cu Tei) la Soul Rebel (str. Blănari nr. 14-16).  De asemenea, mai pot fi achiziționate la intrarea de la Golf Planet (str. Halelor nr. 7 ) în seara Coming Up-ului (2 noiembrie) și la casieria Cinema Gloria, în seara main event-ului, în limita locurilor disponibile.

Intrarea la Coming Up este gratuită pentru cei ce achiziționează bilet pentru oricare din serile Tripoteca și 10 lei altfel. Toți cei intrați la petrecere vor avea discount de 10 lei la partidele de mini-golf.

Intrarea la Coming Down și Sneak Preview este gratuită.

www.tripoteca.ro

www.facebook.com/tripoteca

http://www.facebook.com/events/435306099861065