Perspective pentru noi proiecte, inclusiv pe zona culturală și de artă contemporană la Sibiu.

Comunicat de presă:

Transilvania Investments demarează proiectul de regenerare a sitului industrial din centrul istoric al Sibiului

 

Sibiu, 18 iulie a.c.

Primii pași în procesul de reintegrare în viața comunității a sitului industrial Independența Sibiu au loc, în această perioadă, la inițiativa Transilvania Investments, fondul de investiții ce deține pachetul majoritar al companiei ce are în administrare această zonă. Peste 8 hectare de teren, situate adiacent zonei centrale a orașului, așteaptă idei din partea comunității pentru ceea ce poate deveni unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare a unui sit industrial din România.

Prin Casa Albă Independența, compania ce deține terenul de 8.75 hectare de pe fosta platformă industrială, Transilvania Investments a demarat un proces de consultare publică la care a invitat autorități locale, oameni de cultură și de afaceri, arhitecți, organizații din zona de mediu și patrimoniu, proprietari din imediata vecinătate. Scopul final al întregului proces este de a afla ce-și dorește comunitate locală să regăsească în această zonă cheie a orașului și de a defini împreună identitatea unui spațiu care, în acest moment, nu este utilizat decât într-o proporție foarte redusă.

Potențialul acestui spațiu este foarte mare, iar responsabilitatea noastră ca principal acționar este de a ne asigura că destinația finală va fi în acord cu ceea ce sibienii își doresc. Situl Independența este o parte importantă din istoria Sibiului. Împreună putem să-i conferim un statut definitoriu pentru viitorul economic, cultural și social al orașului.”, spune Radu Roșca, președinte Transilvania Investments.

În 27 iulie a.c., în cadrul ansamblului industrial Independența, va avea loc cea de-a doua sesiune de întâlniri cu comunitatea. Consultările sunt structurate sub forma unui proces iterativ compus dintr-o serie de patru ateliere, care conduce către formularea unei soluții optime. Toți cei invitați își expun propriile idei asupra anumitor teme puse în discuție.

Rezultatele procesului de planificare participativă se vor regăsi atât în proiectul de plan urbanistic zonal pe care îl vom înainta autorităților, cât și într-un set suplimentar de recomandări pentru un masterplan al zonei.”, spune Maria Gavozdea, arhitect în cadrul A. Plan, compania desemnată pentru a coordona întreg procesul. „Viitorul acestui sit trebuie gândit dincolo de normele rigide ale unui PUZ, iar efortul făcut de proprietar sperăm să consolideze acest mod nou de abordare a reintegrării urbane a siturilor industriale din România și nu numai, cu implicarea prealabilă a comunității.

Terenul de pe fosta platformă industrială este deținut de compania Casa Alba Independența și este utilizat, în prezent, doar în proporție de sub 10%, prin spațiile ocupate aici de Tribunalul Sibiu și centrul de afaceri dezvoltat de companie în fostul corp administrativ.

 Despre Transilvania Investments

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România,  listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie si IT.

https://transilvaniainvestments.ro/wp-content/uploads/2022/07/newsletter-062022.pdf

fotografii Lucian Muntean