Ediţia de anul acesta a Taberei de Pictură „Cum a fost posibil?” va avea loc la Iaşi, în perioada 26 iunie – 10 iulie. Sunt disponibile 10 locuri pentru artişti plastici cu vârsta cuprinsă între 25-35 ani.

La fel ca în ediţiile anterioare, această tabără are ca scop familiarizarea tinerilor artişti cu istoria Holocaustului, mai precis cu tragedia istoriei evreilor din România (1939-1944), în vederea realizării unor lucrări de pictură pe această temă. Subiectul se încadrează în tema* “Manifestări ale răului în istoria secolului XX”.

Pe 29 iunie 2011 se comemorează 70 de ani de la Pogromul de la Iaşi, eveniment în timpul căruia  13 000 de evrei au fost asasinaţi din responsabilitatea statului român, motiv pentru care ediţia din acest an va fi organizată la Iaşi.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”, oferă transport Bucureşti – Iaşi şi retur, cazare, masă, materiale de lucru (pânze, culori acrilice etc.) şi o acomodare cu tradiţiile evreieşti.

Experienţa va debuta cu un şir de conferinţe şi colocvii susţinute de specialişti – profesori şi cercetători din domeniul istoriei şi ştiinţelor socio-umane, evenimente la care vor participa şi supravieţuitori ai Holocaustului din România (3 zile). Restul timpului va fi alocat lucrului propriu-zis.

Cerinţe dosar de participare:

-studii superioare în domeniul artelor plastice şi experienţă în domeniul picturii;

-vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani;

-un curriculum vitae cu foto;

– un portofoliu cu minim 5 imagini reprezentative din creaţia personală.

Dosarele pot fi depuse până la data de 30 mai  2011, la sediul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, str. Vigilenţei, nr. 3, sector 5, Bucureşti, de luni până vineri, între orele 9:00 -15:00 sau online, pe adresa *[email protected].

**

Dosarele vor fi consultate de un juriu avizat, iar artiştii selectaţi vor fi anunţaţi pe 6 iunie 2011.

http://www.inshr-ew.ro/