Anaid Art Gallery București – prezintă

„Alter Reality” site-specific installation de Alina Aldea

Pop-up space: Strada Ion Slătineanu nr. 29 , Ap. 2 , Parter (Intrare General Grigore Cantilli)

Joi, 14 Iulie 2022, orele 18:00 – 22:00 va avea loc deschiderea expoziţiei site-specific „Alter Reality” semnată Alina Aldea, curator Diana Dochia, în spaţiul pop-up din Strada Ion Slătineanu nr. 29 , Ap. 2 , Parter (Intrare General Grigore Cantilli). Evenimentul este organizat de ANAID ART GALLERY Bucureşti şi gândit special pentru programul #doijoi din luna Iulie 2022.

Expoziţia face parte din cadrul proiectului colaborativ pentru scena de artă din Bucureşti #doijoi, un proiect colaborativ pentru scena de artă din Bucureşti. Galeriile de artă au program extins de vizitare 18:00 – 22:00, vernisaje şi evenimente speciale, în a doua joi a fiecărei luni.

Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 15 iulie – 20 iulie 2022, numai cu programare în prealabil la [email protected] sau telefonic la numărul 0723 364 168.

Alina Aldea s-a făcut remarcată în ultimii ani printr-o serie de expoziţii personale site-specific prin care artista erodează spaţiul expoziţional. Instalaţiile mixează adesea elemente din lumea organică – crengi, blană, pene – asociate cu materiale sintetice – plexiglas, răşini – pentru a crea senzaţia unui laborator hibrid. “Alter Reality” este despre o lume în care naturalul se întrepătrunde cu artificialul, în care elementele din cele două lumi coexistă şi convieţuiesc dând naştere unor noi forme şi formule de viaţă.

Acest laborator este prefaţat de o serie de desene în tuş, în care entrelacurile vegetale şi florale se întrepătrund cu un sistem de tuburi, ce se vor dezvolta într-o serie de eprubete tridimensionale parazitate în interior de florescenţe din blană şi pene. “Viziunea elementelor este situată la limita dintre organic şi raţional, între natural şi artificial, între real şi ficţiune” afirma artista.

Alina Aldea este absolventă a Universităţii de Artă Bucureşti, Facultatea de Sculptură şi în ultimii ani a dezvoltat un program coerent, ce degajă o notă personală şi unică în zona instalaţiilor site-specific din România. Artista a expus în cadrul unor expoziţii importante de grup şi personale din Italia, Malta, Germania, Suedia, Japonia, România. Lucrări semnate de artistă se regăsesc în cadrul colecţiei permanente a MNAC – Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi în importante colecţii publice şi private din ţară şi străinătate.

Curator: Diana Dochia

Parteneri media:
Modernism.ro
Revista Arta
Propagarta