Expoziție de pictură „Fractional” – Mihai Alexandru Mocanu

01-10 iulie 2022

Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași are plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția de pictură Fractional” semnată de artistul Mihai Alexandru Mocanu

Vernisaj: Sâmbătă 02 iulie 2022, orele: 18:00

Prezintă:

Conf. univ. dr. Cristian Ungureanu

Lect. univ. dr. Maria Bilașevschi

 

Expoziția va fi deschisă în perioada 01 – 10 iulie 2022

Galeria de Artă „Th. Pallady”

Str. Lăpușneanu nr. 7 -9, Iași

Program L-V: 10:00-18:00

Vă așteptăm!

 

“Fractional” spune povestea unui real fracturat, condensând “viața” în mici casete documentate plastic, percepție și reacție la spațiul exterior, la elementele disparate extrase din cotidian, adesea ignorate de privire. Alexandru Mihai Mocanu analizează esența interacțiunii privirii cu un obiect sau ființă, postură sau sentiment, oferind identitate prin propria percepție asupra unor cadre separate, de la construcții, la insecte și animale, ori personaje umane. Universul în care se dezvoltă impresia plastică nu își dezvăluie limitele fizice, pendulând între emoție și senzație.

Decupând și reasamblând cadrul, artistul oprește fragmentul într-un timp propriu sieși, în care viața, dorința, singurătatea, tristețea, forța, se exprimă în direct contact cu făptura umană, întipărite în structura acesteia, co-dependente. Provocarea este de a vedea fragmentele înzestrate cu identitate în relația dintre om și spațiul ce îl înconjoară și propriul spațiu cerebral sau sentimental.  Alexandru Mihai Mocanu reconciliază contradițiile dintre memorie și realitate, alegoriile simbolice și suprapunerile de senzații natural-artificial accentuează capacitatea “fragmentului” de a produce o multitudine de semnificații, conturând o narațiune în care privitorul este invitat să reflecte asupra efemerității existenței umane și materiale.”

Lect. univ. dr. Maria Bilașevschi