Make a Point propune un nou proiect de revitalizare a periferiei Bucureștiului. De data aceasta vrem să dezgropăm poveștile și istoriile cartierului care ne este gazdă de aproape 7 ani – cartierul Pantelimon. Personaje, întâmplări, mituri urbane, secrete.

Uriași de Pantelimon este un collective art project, prin care ne propunem să sprijinim locuitorii din cartierul Pantelimon și împrejurimi să pună la un loc povești intime și adevarate despre istoria și oamenii locului, povești ce vor fi mai apoi traduse în imagini. Una dintre povești va fi esențializata într-un desen ce va fi executat pe unul dintre acoperișurile Postăvăriei Române. Acesta reprezintă doar un pas dintr-un proiect de viitor mai amplu prin care încurajăm și alți rezidenți ai cartierului să dea viață poveștilor lor pe acoperișurile clădirilor din zonă, transformând cartierul într-o expozitie unică, vizibilă de pe Turnul de Artă din Pantelimon, dar și de la etajele superioare ale blocurilor.

Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să aducem în atenția locuitorilor orașului București o altă față a cartierului, propusă de cei care îl cunosc cel mai îndeaproape. În același timp, vrem să stârnim curiozitatea locuitorilor mai tineri ai cartierului față de istoria locului și față de poveștile vecinilor lor.

Echipa Make a Point își dorește, prin acest proiect, să își continue misiunea cu care a pornit la drum în 2009 și să transforme Pantelimonul într-o zonă din punct de vedere cultural și artistic nu numai pentru rezidenți, ci și pentru ceilalti locuitori ai Bucureștiului.

În momentul de față suntem în etapa colectării de povești, care va continua încă o săptămână, până pe data de 28 octombrie 2016. 

Mai multe detalii găsiți pe

https://www.facebook.com/makeapointpantelimon/

uriasi-de-pantelimon