Gala Absolvenților UNATC 2022
Arta unește inimile

9 zile, 74 de producții artistice, 285 de absolvenți, 439 de tineri artiști implicați, 10 săli de spectacol, 2 săli de cinema

 
În perioada 1-9 iulie 2022, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București te invită la cel mai important și amplu eveniment al educației artistice din România, Gala Absolvenților UNATC.
 
În timpul Galei cei 285 de tineri Absolvenți UNATC propun peste 70 de producții artistice UNATC: 39 spectacole de teatru, 11 spectacole de coregrafie, 16 filme de scurtmetraj, 8 filme de animație, 2 lecții demonstrative de dans, jocuri, instalații foto-video,  expoziții Augmented Reality și de fotografie.
Pe 9 iulie, în ultima zi a evenimentului, vom acorda 40 de premii celor mai buni absolvenți UNATC, apoi vă invităm la un concert special pe Insula UNATC, susținut de Eyedrops, una dintre cele mai îndrăgite și inovatoare trupe din România. Seara o vom încheia cu petrecerea de final.
 
În ciuda contextului pandemic, UNATC și-a continuat și dus la bun sfârșit misiunea artistică și cea academică. Ne bucură reîntoarcerea la normalitate și posibilitatea reîntâlnirii fără restricții a publicului iubitor de teatru și film. UNATC este organism cultural viu ce nu poate exista fără o relație strânsă cu publicul său. La final de Licență și de Masterat, Gala Absolvenților UNATC este o ocazie unică de a întâlni noua generație de artiști din familia și comunitatea noastră. Vom avea un adevărat maraton artistic pe parcursul a 9 zile, cu experiențe artistice unice, pentru că universul creativ UNATC este special, diferit și divers.
 
Evenimentele din cadrul Galei Absolvenților UNATC 2021 vor avea loc în multiple locații din București: Sala „Ileana Berlogea” (UNATC), Sala „Ion Sava” (UNATC), Sala „Atelier” (UNATC), Sala 3D (UNATC), Teatrul de Comedie, Sala Pictura (Teatrul Național din București), Sala „Metropolis Centenar” (Teatrul Metropolis), Teatrul Țăndărică, Centrul Național al Dansului București (Centrul național al Dansului), Sala Cinema (UNATC), Cinema Europa, Insula UNATC. 
 
Gala Absolvenților UNATC 2022 va fi promovată și online, pe website-ul www.unatc.ro și pe canalele de Social Media UNATC: Facebook, Youtube, Instagram și Tik-Tok, de către partenerii noștri și de presa de specialitate.
 
Parteneri: Radio Guerilla, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Național din București
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Hard Seltzer Wet
 
Evenimentul este organizat de Departamentul Relații Internaționale din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.
 
Detaliile programului Galei Absolvenților UNATC 2021 vor putea fi găsite pe canalele de Social Media UNATC – www.unatc.ro și https://www.facebook.com/UNATC.ILC.  Accesul la evenimente este gratuit și deschis publicului extern, în limita locurilor disponibile.