EXPOZIȚIE ȘI CONCURS HOREA CUCERZAN

Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” găzduiește, în perioada iunie-august 2022, o expoziție memorială Horea Cucerzan, în cadrul căreia vor putea fi vizionate, în premieră la un loc, toate tablourile donate de regretatul pictor în cele 23 de ediții ale Taberei Internaţionale de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj, a cărei fondator a fost. Vernisajul expoziției a avut loc marți, 7 iunie, la ora 14:00, în ziua în care Horea Cucerzan ar fi împlinit 84 de ani.

Cu această ocazie, Radio Blaj vă invită la un concurs, în cadrul căruia sunteți invitați să scrieți, pe tot parcursul zilei de marți, 7 iunie, în secțiunea comentarii, pe contul nostru de facebook, câteva cuvinte legate de modul în care vi-l amintiți pe pictorul Horea Cucerzan. Cine a fost Horea Cucerzan? Ce a reprezentat pentru cultura blăjeană? Dacă aveți aminitiri personale cu regretatul pictor, cum v-a rămas acesta în memorie? Sunt doar câteva întrebări ajutătoare pentru cei care intenționează să participe la acest concurs. Premiile, constând în cărți de poezii și albume de artă, sunt oferite de doi dintre curatorii expoziției, Carmen Tăulea și Simona Pănăzan.

Detalii despre viața și activitatea pictorului Horea Cucerzan, aici: https://radioblaj.ro/blaj-expozitie-memoriala-horea…/