Ediția One Night Gallery cu numărul 20 va avea loc sâmbătă, 18 iunie, începând cu ora 19:00, în Casa Braikoff din București. Artiștii expuși la acest eveniment aniversar sunt studioul vizual Les Ateliers Nomads.

Iubitorii de artă și tehnologie din București sunt așteptați la One Night Gallery // Love Les Ateliers Nomad, pentru a se bucura de o expoziție de new media art interactivă și captivantă.

Evenimentul va avea loc într-o superbă clădire beaux arts, Casa Braikoff (clădirea în formă de ”V” de lângă Ateneul Român), închisă publicului în ultimii 15 ani.

Pe lângă admirarea instalațiilor expuse, vizitatorii se vor putea bucura și de un tur al clădirii, care la începutul secolului trecut a fost reședința unui milionar olandez, apoi sediul Ministerului Justiției și ulterior al primei case de modă din România.

Intervențiile artistice spectaculoase din cadrul expoziției vor include:

  • Show de video mapping interactiv pe fațada clădirii și un live performance care va îmbina dansul contemporan și new media art, prezentat de George.Inovație BCR;
  • Spectral Self: o instalație video interactivă;
  • Hotspot expozițional cu panouri reactive sonor și Interactive Lightroom: un spectacol coregrafiat de lumini, amplificate de glo;
  • Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum;
  • Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D, prezentate de Absolut.

Cu ocazia acestui eveniment, One Night Gallery va transforma, în premieră, parcarea din laterala Ateneului Român într-o piațetă deschisă publicului.

”Facem acest demers, de a deschide publicului parcarea dintre cele două monumente istorice, pentru a ne bucura împreună de expoziție și de spectacolul de video mapping de pe fațada Casei Braikoff. Sperăm însă ca pe viitor acest spațiu să devină o piațetă publică de sine stătătoare, pentru un București mai prietenos cu locuitorii săi, și un spațiu care să găzduiască proiecte culturale în spațiul public”, a declarat echipa One Night Gallery.

În afară de București, expoziția One Night Gallery // Love Les Ateliers Nomad va mai ajunge în 2022 în alte 4 orașe din țară:

  • Constanța (1 iulie),
  • Timișoara (data exactă urmează să fie anunțată),
  • Sibiu (27 august)
  • și Oradea (1 octombrie).

Pentru a prezenta artiștii acestor ediții, One Night Gallery, în coproducție cu Black Rhino Radio, lansează două serii de podcasturi.

Prima serie se numește Live.Love.Heritage și este un demers de promovare a caselor și spațiilor de patrimoniu. Include 5 episoade, câte unul despre fiecare casă care găzduiește edițiile, este prezentat de Ana Rubeli, creatoarea proiectului Aici a stat, și susținut de george. Inovație BCR.

Primul episod al podcastului, ce va fi publicat pe 14 iunie, este dedicat Casei Braikoff din București, unde va avea loc prima ediție din 2022.

Cea de-a doua serie se numește Meet The Artist și este o inițiativă de promovare a scenei de new media art, în parteneriat cu Black Rhino Radio, susținută de glo.

Primul episod se va lansa pe 8 iunie și va prezenta un dialog între Matei Derșidan și Cezar Șomîtcă de la Les Ateliers Nomad și Ina Țăranu-Hofnăr de la One Night Gallery.

One Night Gallery Love Les Ateliers Nomad este posibil datorită partenerilor noștri, care susțin scena de new media art.

 

Expoziția este:

Prezentată de george. Primul banking inteligent. Inovatie BCR, care are scopul de a încuraja artiștii să descopere medii emergente de creație și să prezinte publicului larg noi teritorii descoperite prin intermediul tehnologiei

Amplificată de glo™ prin platforma #rebelswithacause, care are misiunea de a susține industriile creative și artiștii locali.

Sprijinită de Absolut

Mulțumim pentru găzduire: One United Properties

Noua identitate vizuală: Carre Noir, parte din Publicis Group

Parteneri tehnici: 360 Revolution

Parteneri video: Stay Sharp

Parteneri media și culturali: Radio Guerrilla, aiciastat.ro, OAR București, Black Rhino Radio, Propagarta, DOR, Radio România Cultural, IQ ADS, Modernism, The Institute – Cartierul Creativ, ICR, Zeppelin, BIZ, Agerpres, designist.ro, curatorialist.ro, munteanurecomanda, feeder.ro.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România, care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, provocându-i pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital și să creeze proiecte care integrează realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping, inteligență artificială, animație, sound design și instalații interactive.