Colony Art are onoarea de a va invita joi, 26 februarie, la un eveniment dublu:

De la orele 18 inauguram expozitia pictorului Alexandru Trifu, iar de la orele 19 va avea loc lansarea de disc Ana Silvestru și Henter Tamás – Winterreise (Călătorie de iarnă), cel mai important ciclu de lieduri din istoria muzicii.

Alexandru Trifu este născut în anul 1942, iar după o experienţă de cercetător la Institutul de Etnografie si Folclor, unde vine în contact direct cu viziunea arhaică, brută, a artei populare, emigrează în Elveţia şi se stabileşte la Geneva. “Artist complex, fără prejudecata genurilor şi a limbajelor, el îşi afirmă întreaga libertate în interiorul picturii înseşi, trecând cu maximă lejeritate de la semnul de factură extrem-orientală la expresionismul formal şi cromatic sau la şarja cu accente ironice, protestatare şi acuzatoare faţă de o anumită pierdere a coerenţei simbolice a lumii contemporane”. – Pavel Susara

Ana Silvestru, apreciată de critica de specialitate şi de artişti legendari ca fiind “extrem de talentată” (Konstantin Scherbakov), “strălucit înzestrată, cu un temperament artistic viu, un sunet splendid şi un repertoriu vast” (Dmitri Bashkirov), s-a impus ca o artistă cu o sensibilitate, inteligenţă muzicală şi forţă expresivă ieşite din comun. Fără să fi fost vreodată un copil minune, Ana Silvestru a debutat ca solistă la 13 ani, la Filarmonica Oltenia, iar de la 17 ani a început o susţinută carieră internaţională. Premiile naţionale şi internaţionale, precum şi bursele obţinute de-a lungul anilor (între care şi premiul I la prima ediţie a Festivalului Muzicii Maghiare organizat de Institutul Maghiar din Bucureşti) i-au permis să cânte în Franţa, Spania, Austria, Germania, Olanda, Elveţia, Polonia, Cehia, Israel, Japonia, în săli ca Tonhalle Zürich, Musikkollegium Winterthur, Universitatea de Studii Ebraice din Ierusalim, catedrala Simon şi Juda din Praga, Universitatea Fryderyk Chopin din Varşovia, în festivaluri precum Schubertiade (Zürich), Festivalul Wagner (Zürich), Archipel (Geneva), Festivalul de la Salzburg.

Henter Tamás Bertalan s-a născut şi a crescut într-un sat din apropiere de Satu Mare, iar în 1988 a fugit, împreună cu familia, la Budapesta, unde a absolvit Gimnaziul Reformat Baar-Madas. Vocaţia muzicală şi-a descoperit-o în 2007, după ani de studii universitare şi postuniversitare în Biologie şi Neurobiologie la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta. Între anii 2007 şi 2014 termină studiile de licenţă şi două masterate (pedagogie şi solist de operă) la prestigioasa Universitate de Arte din Zürich, unde a studiat cu Lina Maria Akerlund şi Markus Eiche.

Va asteptam cu drag!

Expozitia Alexandru Trifu poate fi vizitata de marti pana sambata, intre orele 10-18, pana la data de 26 martie a.c., in Calea Calarasilor nr. 34.

poza eveniment