Why a story rather than the field of it

4 tendințe în pictura abstractă contemporană, la Galeria Senso

Marți, 14 iunie 2022, începând cu ora 18:30, la etajul Galeriei Senso din București (Calea Victoriei 12C), are loc vernisajul expoziției de grup cu titlul „Why a story rather than the field of it”. Colectiva reunește lucrări de pictură abstractă a patru artiști contemporani autohtoni: Sabina Legănaru, Florentina Otari, Augustin Răzvan Radu și Constantin Rusu. Având-o curator pe Ana Daniela Sultana, proiectul face parte din programul de arte vizuale conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), directorul artistic al spațiului expozițional, și poate fi vizitată în perioada 14-30 iunie 2022, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00.

„Domeniu al inefabilului, pictura abstractă – care a constituit încă de la apariția sa în modernism prilej de controversă pentru radicalismul și subversiunea sa – poate părea acum, în raport cu tendințele actuale din arta contemporană, când digitalizarea și politizarea dictează norma, din nou, o strategie aproape iconoclastă. Expoziția de față explorează diferite valențe ale picturii abstracte de azi, de sigur, fără pretenția de a le acoperi pe toate în mod exhaustiv. Întâlnim, așadar, patru tendințe diferite: gestualism la Sabina Legănaru, op art la Florentina Otari, experimente cromatice la Augustin Răzvan Radu și artă conceptuală la Constantin Rusu.

Dacă la Augustin Răzvan Radu miza este culoarea, la Florentina Otari, Sabina Legănaru și Constantin Rusu primează mai de grabă procesul de creație.

Astfel, realizarea selecției a fost deopotrivă o delectare și o provocare mai ales pentru că lucrările – reprezentative pentru practica artistică și stilul bine definit al fiecăruia dintre artiști – lasă mult spațiu interpretării. Să înceapă, așadar, jocul liber al imaginației!” – Ana Daniela Sultana

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și de farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyer-e, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume (www.sensotv.ro).

Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează și platforma unui magazin online, oferind posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur click.