Departamentul Arte Textile – Design Textil din cadrul Universității Naționale de Arte, București, în parteneriat cu Centrul de Cultură Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, Mogoșoaia organizează în perioada 16.05. – 25.05.2022 „Grădina cu iriși”, un atelier de studiu în aer liber, parte a programului campaniei studențești de documentare și creație artistică în zona cultural istorică din jurul Bucureștiului.

Proiectul cultural-artistic este coordonat de conf. univ. dr. Dorina Horătău, este susținut de Ministerul Educației și are ca scop continuarea procesului educațional vocațional în afara mediului universitar și familiarizarea studenților cu alte medii de lucru.

Astfel, ghidați de profesorul coordonator și inspirați de context, participanții realizează schițe libere sau studii în culoare în plen-air după grădina cu iriși din fața Palatului.

Rezultatele acestei activități vor fi selectate și prezentate în cadrul expoziției de sfârșit de semestru, ca parte din programul de studiu derulat la disciplinele de specialitate aferente semestrului II, anul universitar 2021- 2022.

Galeria de imagini și video-montajul realizate cu această ocazie de artistul Bogdan Iorga vor putea fi vizionate pe site-ul Universității Naționale de Arte, București https://unarte.org/, precum și pe pagina FB a Departamentului Arte Textile – Design Textil https://www.facebook.com/Arte.Design.Textil/

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism.ro, onlinegallery.ro, HotNews.ro,  amosnews.ro, Radio TRINITAS,  Trinitas TV, Asociatia Pro Valores, revistatimpul.ro, Roportal – Ghidul tau pe internet, PropagArta