Cea de-a 10-a Bienală Internațională București de Artă Contemporană (Bucharest Biennale 10) va avea loc în perioada 26 mai – 03 iulie 2022, are mai multe locuri de desfășurare și este curatoriată de A.I. JARVIS – primul curator inteligență artificială – creat de DERAAFFE WIEN . 

Vernisajul pentru presă și profesioniști va avea loc la Teatrul Apollo 111, joi, 26 mai 2022, la ora 11:00. Mai multe detalii se vor găsi în următorul buletin informativ. 

„Locurile de desfășurare ale Bienalei București 10 vor avea o importanță radicală pentru toate conceptele bienalei. În mod critic, configurarea proiectului se va baza pe organizarea urbană și spațială a Bucureștiului cu diferitele sale straturi istorice și politice și astfel încercând să examineze modul în care structurile urbane și arhitectura acționează ca agenți care să permită un nou tip de cultură pop și politică. Toate spațiile alese pentru această ediție sunt spații mai mult sau mai puțin conduse de artiști, creând un nou gen artistic pentru generația Z din București, un amestec de pop și cultură înaltă care atrage oameni foarte tineri”. (A.I. JARVIS, curator al Bienalei București 10). 

ARTHUB Bucharest

Strada General Constantin Budișteanu nr.10.

Clădirea ARTHUB a fost prima galerie a Universității Naționale de Arte și se află în fața Universității Naționale de Arte și într-o zonă foarte eclectică a Bucureștiului, cu straturi arhitecturale, istorice și politice foarte diferite. Un spațiu multidisciplinar, un centru de artă și o enclavă de coworking pentru artiști, ARTHUB este situat chiar în centrul Bucureștiului. Cu 11 studiouri individuale, spații de lucru, lounge și o cafenea cool, este locul de întâlnire cu artiști români emergenti. În unele seri, la ARTHUB se ține cea mai bună petrecere artsy din București.

www.arthubbucharest.ro

ALERT Studio

Strada Mircea Vulcănescu nr. 2-4

ALERT Studio este creditat a fi primul spațiu din București condus de artiști. Clădirea este într-un vechi bloc construit în 1950 în imediata vecinătate a Universității Naționale de Arte. De-a lungul timpului, spațiul a găzduit mulți artiști emergenți care astăzi sunt bine cunoscuți. Proiectul a fost inițiat de trei artiști români între timp consacrați, Cătălin Burcea, Raluca Demetrescu și Alina Buga, ca o platformă de cercetare și promovare a producției artistice contemporane. Preluând funcția de spațiu de laborator, ALERT Studio propune o întâlnire între artiști, idei, direcții și discursuri din diferite zone ale spațiilor conceptuale și culturale. Gândirea critică și interogarea sunt importante și apreciate ca metode de cercetare în domeniul cultural și artistic contemporan.

www.alertstudio.org 

Etaj Artist Run Space

Strada George Enescu nr.43

În incinta unui apartament dintr-un fost bloc comunist. Etaj a inserat arta contemporană și abordarea critică a evenimentelor de zi cu zi în interiorul comunităților vii din chiar centrul capitalei României. Etaj este un spațiu condus de artiști, un catalizator care se concentrează pe eficiența obiectului artistic contemporan în contextul local. Unii artiști s-au grupat cu ideea de a concepe o celulă culturală.

www.etajartspace.com 

1001 ARTE

Calea Victoriei nr. 91-93

Spațiul este amplasat la jumătatea principalului bulevard al Bucureștiului și a avut diverse utilizări, de la magazine la galerii de artă. Noul concept al centrului de artă, un spațiu condus de artiști, se concentrează pe artiștii în curs de dezvoltare care se regăsesc în perioada postuniversitară, când lipsurile financiare îi pot determina să renunțe la artă. Întrucât în București mai puțin de 30% dintre artiștii care au terminat facultatea își permit materiale sau să plătească chiria unui atelier, 1001 Arte a venit ca un dispozitiv plutitor pentru talentele uitate.

www.1001arte.ro

Imagine: 1001 ARTE, București. 

Toate detaliile, harta Bienalei București 10 se găsesc pe www.bucharestbiennale.org

Alternativ, puteți vizita punctul de informare ArtHub, str. Constantin Budișteanu 10, București.

Bienala București este susținută  de George – primul banking inteligent.

Partener: Deraffe Wien

Partener media principal: www.Gay45.eu

BIENALA BUCURESTI este inițiată de Pavilion – revista de politică și cultură – și a fost fondată de Răzvan Ion & Eugen Rădescu.