Asociația Culturală ARTAR și Galeria Elite Prof Art vă invită să vizitați expoziția Ferestre către culori a tinerei artiste Alexia Maria Mirițescu ce se desfășoară în perioada 7 – 13 aprilie 2022 în spațiul Galeriei Elite Prof Art din Str. Dr. Ioan Nanu Muscel nr.13, București

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 7 aprilie, ora 18,30. În deschidere vor lua cuvântul criticul de artă, Roxana Bărbulescu și Mihaela Pandelescu, gazda expoziției.

„Remarcăm în majoritatea lucrărilor din această expoziție afinitățile pe care tânăra artistă le-a regăsit în principiile de bază ale artei suprarealiste ce pun accentul pe reprezentări ale lumii interioare, pe depășirea graniței dintre real și imaginar, dezvoltând o manieră în care formele sunt configurate și capătă sensul dorit numai într-un sistem generat de relațiile dintre ele, așa cum vedem, de exemplu, în lucrările Anotimpuri sau Descompunere.

Astfel, nu este de mirare faptul că regăsim în compozițiile sale numeroase reprezentări fanteziste cărora trebuie să le descifrăm mesajele, iar pentru a realiza acest lucru trebuie să ne implicăm total, urmându-ne, uneori, chiar propria imaginație. Trebuie să ne transpunem în universul construit vizual de Alexia și de mare ajutor în dezlegarea înțelesurilor ascunse sunt cheile de descifrare pe care ea ni le oferă cu subtilitate în interiorul compozițiilor sau în titlul lucrărilor.”

Roxana Bărbulescu, critic de artă