Cât de mult s-a dezvoltat spaţiul cultural românesc?

O nouă iniţiativă de a lua pulsul managementului cultural din România se lansează în 15 ianuarie odată cu un prim tur ghidat la ARTHUB Carol 61

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane demarează proiectul Cultură în construcţie. Proiectul, dezvoltat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, va consta dntr-o serie de manifestări menite să surprindă realitatea culturală a momentului din România,  precum si din lansarea unui prim spațiu de lucru colaborativ în cadrul centrului cultural ARTHUB Carol 61.

Regizoarea Ana Constantinescu și Nona Șerbănescu (artist vizual și manager al Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane) vor intervieva manageri culturali din sectorul independent, artişti, regizori sau scriitori implicați direct în arhitectura unor proiecte importante pentru cultura românească contemporană. În urma documentării va rezulta un colaj video care va fi proiectat în premieră pe 29 ianuarie la ARTHUB Carol 61 şi va putea fi vizionat online începând cu aceeași dată.

Cultură în construcţie îşi propune să creeze punți de comunicare între sectorul independent și cel instituţional, printr-un program de trei ateliere, dedicate personalului administrativ din departamentele culturale ale primăriilor, ministerului sau altor instituții ce au cultura pe agenda principală.

Toate atelierele și proiecția filmului vor avea loc în sala Paralelipipedul Alb de la etajul 5 al ARTHUB  ce va putea fi finalizată cu ajutorul grantului oferit de Ministerul Culturii și Identității Naționale, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

 In-constructie-ARTHUB

Program:

15 ianuarie

ARTHUB în construcție – Tur ghidat și prezentare publică a proiectului, șusţinută de membrii ARTHUB Carol 61, cel mai nou spaţiu alternativ de creaţie şi expunere artistică din Bucureşti.

 

Ateliere şi seminarii dedicate personalului din instituţiile culturale de stat:

 

21 ianuarie, ora 11:00 – ARTHUB etajul 4

“Manager cultural  în România anului 2017 – 1” – prezentare susținută de artista Nona Şerbănescu

“Scrie despre tine” – atelier de scriere creativă susținut de regizoarea Vera Ion

Durată: 3 h / participarea se face pe bază de rezervare prealabilă

 

22 ianuarie, ora 11:00 – ARTHUB etajul 4

“Manager cultural  în România anului 2017 – 2”, Nona Şerbănescu

“Colaj + pictură = LOVE” – atelier de creație susținut de artista Angela Bontaș

Durată: 3 h / participarea se face pe bază de rezervare prealabilă

 

28 ianuarie, ora 11:00 – ARTHUB etajul 4

“Manager cultural  în România anului 2017 – 3”, Nona Şerbănescu

“Imagine și simbol” – atelier de linogravură susținut de artista Anca Boeriu

Durată: 3 h / participarea se face pe bază de rezervare prealabilă

 

29 ianuarie, ora 18:00 – ARTHUB etajul 5, Paralelipipedul Alb

Lansarea filmului “Cultură în construcţie” la ARTHUB Carol 61 şi online

Inaugurarea sălii de repetiții și ateliere Paralelipipedul Alb

 

Participarea la toate manifestările din cadrul proiectului Cultură în construcție este gratuită și materialele de lucru sunt oferite de către organizatori.