Muzeul Național Cotroceni lansează astăzi, 6 aprilie 2022, înscrierile la concursul de arte vizuale Cotroceni Creativ Junior, eveniment care se bucură de apreciere în rândul tinerilor și care se află la cea de-a treia ediție. Competiția urmărește să valorifice elementele de patrimoniu ale muzeului într-o manieră creativă, să susțină tinerii artiști, dar și să contribuie la dezvoltarea unor noi instrumente de promovare a patrimoniului.

Ediția 2022 se adresează elevilor pasionați de arta grafică, aflați în ciclurile gimnazial și liceal.

Tema principală a concursului este aniversarea a 100 de ani de la încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, care a avut loc la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia. Participanții vor documenta acest capitol important din istoria României și vor selecta câteva elemente relevante pe care le vor expune, apoi, într-o lucrare grafică, oferind astfel propria viziune asupra semnificației încoronării cuplului regal Ferdinand și Maria.

Lucrările înscrise vor fi evaluate de un juriu format din Marieta Besu, artist și profesor la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Constanța; Ana Maria Gălățeanu, artist plastic, pedagog de arte vizuale și ilustrator; Ana-Maria Ludatșer, director general al Muzeului Naţional Cotroceni, Mihai Zgondoiu, artist și curator. Se vor acorda 10 premii în valoare de 400 de lei fiecare. Concursul se va încheia cu o expoziție ce va cuprinde lucrările câștigătoare și alte lucrări selectate.

Calendarul, brieful și regulamentul, precum și toate detaliile concursului se găsesc pe pagina www.muzeulcotroceni.ro, la secțiunea PROIECTE/COTROCENI CREATIV JUNIOR.

Parteneri media: TVR, Radio România, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Rador, Agerpres, HYP TV, Trinitas, Modernism, Presa de Azi, Ordinea Zilei, PropagArta, București Business.