Muzeul Național de Istorie a României vă invită joi, 31 martie 2022, ora 13.00, la prezentarea donației făcute muzeului de doamna Corina Chiriac şi a expoziţiei „Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”.

Expoziția, deschisă la începutul lunii februarie, continuă în luna martie cu un dialog despre modul în care se transformă un act de generozitate în patrimoniu istoric, și va putea fi vizitată până pe 10 aprilie 2022. Acte de naștere, pașapoarte, diplome de liceu și de facultate, fotografii și desene de familie, portrete de autor, afișe ale unor spectacole, premii, trofee, rochii de scenă, toate aceste mărturii ale vieții și activității celor trei generații din familia Nestorescu-Calaigian-Chiriac, donate Muzeului Național de Istorie a României de doamna Corina Chiriac, au fost inventariate, cercetate, restaurate și expuse publicului, devenind parte a patrimoniului național.

Istoriile acestor piese le vom povesti cu: marea artistă Corina Chiriac, Alina Pavelescu, scriitoare, director adjunct al Arhivelor Naţionale, Ștefania Dinu, director general adjunct al Muzeului Naţional Cotroceni și curatorii expoziției, Cristina Păiușan-Nuică și Cornel Constantin Ilie.

Vă aşteptăm cu drag la acest eveniment al Muzeului Naţional de Istorie a României. Accesul se face în funcţie de locurile disponibile, de aceea vă rugăm să confirmaţi prezenţa dvs. la adresa de e-mail: [email protected].