Nairam. Oniric Tehnicolor

Despre vis (în ciuda circumstanțelor actuale)

Expoziția Nairam. Onirique Tehnicolor se deschide la ARTHUB / Grădina ARTHUB, strada Budișteanu nr.10, joi, 10 martie 2022, orele 19:00. Expoziția rămâne deschisă până la finalul lunii martie, în zilele de joi până duminică.

Expoziția, queer, este „replica” în culoare și colaj a artistului autohton Nairam în dialogul său cu artistul francez Fabien Ghernati, una dintr-o serie de două expoziții solo puse față în față, o altfel de conversație imaginată în cadrul proiectului wiehie.org. După expoziția Onirique Black and White, Fabien Ghernati din februarie a.c., Nairam pune în scenă o serie de lucrări, care trădează formația sa de scenograf, despre vis și realitate. Sau în propriile cuvinte ale artistului: „Dormi sau visezi? Despre un racord teluric și domestic sau evoluția față în față cu ipocrizia dogmatică. O necautare între abnegație și aberație. O arhitectură viscerală a unui „Tatăl nostru” într-un tandem firesc al stigmatizării, de dragul jocului.

În expoziția prezentă decupez din mine uzura timpului comun și o recompun într-un colaj al reflectării împreună cu tine. Sau pe scurt, te invit la un dialog sensibil la granița dintre somn și vis”, declară Nairam. El adaugă: „Nu mai creez artă pentru a „impresiona”; creez artă pentru a-mi revela gândurile și emoțiile, am ajuns într-un loc bun pentru spiritul meu creativ. Mă simt inspirat de experiența personală, de oameni, de emoții și cărți. Întotdeauna îmi propun provocări de care mă bucur și care explorează noi granițe.

Nairam se prezintă și identifică drept scenograf, cu o experiență de mai bine de o decadă în teatru – așadar, scenograf, [q]artist vizual, prieten. Adică Marian Văsii.

WE’RE HERE the Project (wiehie.org) este o expoziție online care aduce laolaltă artiști într-o rețea informală care se concentrează pe (re)imaginarea unei modalități de prezentare a artei, o instalație video și o serie de expoziții fizice, în România. WE’RE HERE conține nuditate și este destinată adulților. Proiectul mai are două componente: una de cercetare a artei queer contemporane și a practicii artistice a participanților și una editorială, de știri și interviuri cu artiștii participanți.

La ARTHUB există un mâine și senzația că există posibilitatea lui mâine, care vibrează cu optimism între vis și speranță, în ciuda evidenței, în ciuda circumstanțelor actuale. ARTHUB continuă să fie un spațiu deschis marginalilor: artiști și refugiați de toate soiurile.

Un eveniment wiehie.org, în parteneriat cu ARTHUB BucharestAPAC și identity.education, găzduit de Grădina ArtHub și promovat de dakommunication

Parteneri media
ModernismPropagartaZeppelinbookhub.roISCOADAIQAds

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.