Având în vedere situația dramatică traversată în aceste zile de Ucraina, Centrul de Cultură ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” își exprimă deplina solidaritate cu situația cetățenilor ucraineni și sprijină eforturile autorităților, oferind cazare și masă unui număr de 18 refugiați, copii și adulți. Ei vor fi găzduiți în spațiul primitor al Complexului Brâncovenesc și vor primi din partea Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, trei mese zilnice.

Doamna Kateryna Rudakova, director artistic al Teatrului Național din Kiev, găzduită de asemenea, în cadrul Complexului de la Mogoșoaia și doamna Nicoleta Zagura, angajată a Centrului Cultural ”Palatele Brâncovenești” și expert UNESCO în Educație Artistică, vor oferi îndrumare și suport persoanelor refugiate.

În cursul zilei de 3 martie, cu sprijinul Clubului Sportiv Municipal am adus la Mogoșoaia 8 persoane din zona orașului Cernăuți, urmând ca, în zilele următoare, să ajungă și restul refugiaților blocați, momentan, în punctul vamal din Republica Moldova.

 Cu speranța că acest război se va încheia cât mai curând, Centrul de Cultură ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” este alături de poporul ucrainean în aceste momente dificile, oferind sprijinul de care vecinii noștri au nevoie.