Timp de doua luni, Muzeul de Artă Piatra-Neamț vă invita să cunoașteți universul artistului George Mircea (15 septembrie 1979 – 25 noiembrie 2018), cel care spunea că își dorește „să slăvească prin culoare funebra vreme pe care o trăiesc așa cum altădată El Greco ori Goya slăviseră triumfător lumea în care trăiseră. Fără farmec și cu multă maiestate”.

Un artist cu har dedicat în mare măsură misiunii sale și care se raportează într-o manieră constructivă la Adevărul Picturii și la Dumnezeu. Radiind de o bunătate care venea din inimă, tânărul ucenic al lui Horea Paștina, are încă de la începuturile sale artistice „un gust al divinului” care stă ascuns în culoare și în subiectul ales și care nu îl părăsește niciodată. El evită riscul pe care i-l oferă în mod firesc vârsta și preocupările propriei lui generații și nu se închide într-o lume abstractă și sterilă.
în lungile lui perioade de documentare în Italia, în Franța și în Germania care sunt însoțite de lungile discuții cu criticul de artă Dan Hâulică, pictorul hotărăște să evite abstractul cel mai radical și să se întoarcă cu studiul său la concretul cel mai palpabil cu putință.

Expoziția „Ziua a opta fără sfârșit pogorandu-se acum, potirul se aprinde” cuprinde și cele din urmă creații ale artistului care sunt lucrate în grădinile parcului de la Jibou, la sfârșitul toamnei, cu patru săptămâni înainte de sfârșitul neașteptat al pictorului. Cerurile de acum („Nu este drum în cer”) sunt cu totul diferite de acele ceruri ale orașului etern care însoțesc, încă de la început – anii 2000- 2010 -orizonturile cu pini ale Romei.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 3 martie, ora 17:00 la Muzeul de Artă Piatra-Neamț.
Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 9:00-17:00 până la finalul lunii aprilie.