Duminică seara, de ziua Patronului său spiritual, la 170 de ani de la nașterea marelui dramaturg român, Teatrul Național din București a programat, la Sala Studio, cea mai recentă montare semnată de regizorul Alexandru Dabija la TNB, „D-ale carnavalului, spectacol care pune în scenă celebra comedie satirică într-o viziune inedită, apropiată de ritmul și tonalitățile contemporane… un spectacol antrenant și provocator, care și-a cucerit repede publicul, bucurându-se totodată și de apreciere din partea criticilor de specialitate.

Spectatorii care și-au asigurat deja un loc în sală pentru această seară vor avea prilejul de a-și completa albumul de amintiri digitizate cu o ipostază inedită, pe care vă propunem s-o numim… La masă cu Nenea Iancu. În foaierul teatrului, înainte și după spectacolul „D’ale carnavalului” de duminică, vă așteptăm să vă pozați… la masă cu Caragiale și alți câțiva prieteni ai săi, printre care și George Coșbuc. Detaliile le puteți afla de pe paginile de socializare ale teatrului.

Întorcându-ne în trecut, amintim că întreaga trilogie satirică a celui mai important dramaturg român, Ion Luca Caragiale, a văzut luminile rampei pentru prima dată pe scena Teatrului Național din București. „O noapte furtunoasă a avut premiera la data de 18 ianuarie 1879, „O scrisoare pierdută la 13 noiembrie 1884, iar „D’ale carnavalului, pe 8 aprilie 1885.

În repertoriul curent al TNB se mai joacă „O scrisoare pierdută, într-o adaptare semnată, inconfundabil, Horațiu Mălăele. După 10 ani de la premiera „Scrisorii”, una din cele mai personale viziuni care au dat unicitate programului „Caragiale 2012 la TNB”, Horațiu Mălăele propune pentru 2022 o versiune spectacologică „revăzută și adăugită”. Dacă în 2012, regizorul Mălăele optase pentru renunțarea la întregul act 3 al comediei lui Caragiale, în ianuarie 2022, „O scrisoare pierdută” a revenit pe scena TNB cu toate ingredientele savuroasei istorii de amor și intrigă politică.

Pentru spectacolul „D-ale carnavalului”, dacă doriţi să-l vedeţi în următoarea perioadă, vă anunţăm că viitoarele două reprezentaţii sunt programate consecutiv, pe 12 februarie de la ora 20.00 şi pe 13 februarie – la matineu, de la ora 11.00.

Vă așteptăm la teatru pe 30 ianuarie, când veţi putea pleca nu doar cu amintirea spectacolului, ci şi cu amprenta unei întâlniri fotografice cu Nenea Iancu!