THE SPHERE vă invită la lansarea noului său spațiu artistic: LAB;ORATORIUM

Asociația The Sphere (în curs de constituire) lansează în Brașov un nou spațiu dedicat artelor și culturii. Viziunea noastră este să promovăm artiștii emergenți și aflați la mijlocul carierei, adăugând valoare  patrimoniului cultural, să stimulăm interesul pentru educație și învățare continuă și să facem o diferență în modul în care publicul larg percepe miscellanea artistică. Misiunea noastră este să devenim un motor propulsor și logistic pentru implementarea, dezvoltarea și susținerea proiectelor socio-culturale, având ca valori de bază creativitatea, etica, inovația, lucrul în echipă și comunitatea formată în jurul acestor idei.

În data de 29 ianuarie 2022, începând cu orele 18:00, The Sphere Gallery vă invită la lansarea noului său spațiu, LAB;ORATORIUM. Situat în cartierul Schei al Brașovului, pe strada Iezer nr. 4, LAB;ORATORIUM este un Artist-Run Space independent, format din două studiouri de creație și o galerie dedicată experimentelor artistice multidisciplinare. Spațiul constituie rezultatul unei munci asidue în echipă, fiind finanțat din surse proprii, fără fonduri sau sprijin extern.

În cadrul deschiderii, LAB;ORATORIUM vernisează expoziția artistei vizuale Ema Voinescu, ce poartă numele „Subtitrări pentru tăcere. Jurnal grafic”. Curatorul evenimentului este Alexandra Ardelean, curator al Muzeului de Artă Brașov și al LAB;ORATORIUM.

,,Conceptul caietului de schițe tipic din arsenalul artiștilor a fost transformat de către artistă într-o colecție de instantanee redate pe pagini individuale, ele formând grupuri în interiorul spațiului de expunere. Precum un veritabil jurnal, subiectele abordate prezintă asimetria vieții umane: momentele fericite se împletesc cu îndoieli, umorul este presărat printre realizări pline de claritate, iar destinderea reflectată prin jocuri de cuvinte se îmbină cu concluzii ale unor evenimente decisive”. – Alexandra Ardelean.

Peisajul sonor va fi asigurat de către Moron Brothers ale căror acorduri psihedelice și electrizante vor contopi atmosfera într-un melanj de bun gust și rafinament acustic.

Accesul la eveniment se va face în conformitate cu normele legale în vigoare și prin respectarea numărului maxim permis de participanți. Vă așteptăm cu drag!

Rudy von Kronstadt – Art manager THE SPHERE GALLERY