Vă invit să vedeți în original noua serie de acuarele, pictate recent, cu tema “Iarna” găzduite la Seneca AntiCafe în perioada 10-28 ianuarie 2022.
În atmosfera agreabilă de la Seneca puteți poposi în voie, în compania cărților savurând un ceai sau o cafea bună.
Programul de vizitare zilnic între 09.00 – 21.00 inclusiv sâmbăta și duminica. Adresa: Str. Arhitect Ion Mincu nr. 1, Sector1, București.
(În interior purtarea măștii este obligatorie conform normelor în vugoare.)
Despre expoziție:
Lucian Muntean – născut în 1974 la Sighișoara, stabilit în București. Este absolvent al Facultății de Geologie – UBB Cluj. Din 1997 s-a dedicat fotojurnalismului, lucrând la importante ziare naționale, reviste și agenții foto; este membru fondator la Modernism.ro. Ca artist vizual se exprimă în special prin pictură. Are numeroase participări la expoziții personale și de grup, la simpozioane și bienale de artă contemporană din țară și străinătate.
“În anii 1994-1995 am fost angajat la ARTFIL, fabrica de porțelan din Sighișoara, unde am lucrat ca pictor ceramist. Acolo am avut ocazia să experimentez tehnici de pictură minimalistă și am devenit pasionat de arta asiatică. Ulterior am revenit la acest gen în pictura în acuarelă.
Lucrările prezentate în această expoziție sunt recente, majoritatea din decembrie 2021, pictate cu cărbune lichid Renesans și cu tuș solid japonez, pe hârtie profesională de acuarelă Lanaquarelle din bumbac 100%, de 300g/m. Această abordare monocromă, în care am folosit exclusiv nuanțe de gri și negru, a fost o provocare în a reda atmosfera de iarnă. Chiciura de pe ciulini, trestiile în zăpadă sau ramurile de salcie în ceața deasă, toate sunt de fapt niște peisaje imaginare. În realitate le-am văzut mai demult, în ierni geroase și cu zăpezi de altă dată, nu ca cea din prezent. Am încercat să redau aerul înghețat cu fulgii spulberați de viscol sau fragilitatea unor plante prinse în zăpadă, acele momente dintre zi și noapte, efemere de altfel.”
“E o iarnă stranie, cu ceață și vreme apăsătoare…, precum vremurile pe care le trăim… Dar se va schimba, vor veni și altele mai bune!”
Mulțumesc Ştefania Oprina și întregii echipe Seneca Anticafe pentru organizarea acestei expoziții!
Parteneri: Modernism.ro Magazinul Artiștilor