Vineri, 7 ianuarie 2022, ora 17.00
Muzeul Național al Literaturii Române
Sălile „P. Creția” și
 Al. Oprea”
Calea Griviței 64-66


Expoziția Jacques Herold
7 ianuarie – 12 februarie 2022

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 7 ianuarie 2022, ora 17.00, la vernisajul expoziției „RESTITUTIO – JACQUES HEROLD”, care va avea loc la sediul din Calea Griviței 64 – 66, Sălile „Petru Creția” și „Al. Oprea”.
Colecția de gravuri și litografii originale semnate Jacques Herold, cele mai multe incluse în ediții bibliofile, este un omagiu adus unui artist plurivalent, pictor, desenator, ilustrator, gravor, sculptor, poet și filosof, unul dintre cei mai importanți suprarealiști târzii.

Colecția, care aparține doamnei Cristina Simion – colecționar și curator al expoziției, cuprinde atât carte rară și veche, din perioada „cristalină” a lui Herold, cât și ediții de lux, pe hârtie specială din perioada „vegetală”, semnate de artistul francez de origine română.
Titlul expoziției, Restitutio, se referă în mod clar la actul redării operei lui Herold spațiului și publicului din România.

Accesul la eveniment se va face pe bază de invitație cu confirmare la adresa de email [email protected], cu respectarea măsurilor legale, impuse de situația actuală. Detalii, aici.