ELEMNTALITY”– expoziție de Artă vizuală

Începând cu data de 21 octombrie 2021 și pana la 4 noiembrie 2021, la Galeria de artă Orizont din București, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 23A va putea fi vizitată expoziția personală “ELEMENTALITY” a artistului vizual Mihai Moldovanu ce prezintă lucrări de artă decorativa textilă si pictură.

Curator Ruxandra Dreptu, critic de arta.

“Într-o perioadă de haos și nesiguranță, Mihai Moldovanu expune la Galeria Orizont o serie de lucrări care prezintă cetatea ideală, ordonată, disciplinată, alcătuită dintr-o geometrie simbolică în care omul este ascuns în propria renaștere. Peste sugestia unei arhitecturi, se suprapun cele patru elemente, apa, aerul, pământul și focul reprezentate prin semnele alchimice la care se adaugă pentagrama și piatra filozofală, amintind de strădania omenirii de a descoperi misterul universului și a vieții veșnice. Singurul care știe că deține formula magică este artistul deoarece doar arta conferă nemurire.

Tema aleasă se potrivește cu metoda sa singulară de lucru: fire de lână înfășurate strâns pe baghete de lemn care alăturate construiesc lucrări laborioase într-o geometrie impusă, sau delimitează zone pictate pe pânză în culori saturate, puternice, primare – albastru turcoaz dominant, galben și roșu cu efect magnetic care rețin privirea în admirație.

O expoziție eveniment, rodul unei reflecții asupra pandemiei, a existenței și a non-existenței, pe muchia dintre rigiditatea formelor: triunghi, pătrat, cerc și magia semnificației lor care nu putea să aibă un titlu mai potrivit: Elementality.”