Rezervați-vă un loc pentru a vizita expoziția acest loc rămâne liber

pe www.acestloc.ro

Expoziția va putea fi văzută și ascultată la Casa Mincu, sediul Ordinului Arhitecților din România, din str. Arthur Verona nr. 19, în perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2021, de marți până duminică, între orele 12:00 și 18:00. În primul weekend,  15 – 17 octombrie 2021 programul de vizitare va fi între orele 12:00 și 18:00.

acest loc rămâne liber este expoziția experiment rezultată din colaborarea dintre trei poete, patru artiste din sfera artelor vizuale, o scenografă și o artistă a sunetelor, pornind de la o nevoie de a găsi și defini mecanisme feminine creative de apărare în vremuri incerte.

Poezia se manisfestă în traseul expoziției în forme diferite. Uneori poezia prinde trup, alteori doar sunet, în timp ce instalațiile vizuale o însoțesc sau descriu o nouă poezie. Toate împreună punctează diferențele de raportare ale artistelor la teme precum intimitatea, siguranța sau fragilitatea lor.

Cele 9 artiste sunt sunt Cristina Cociș, Ioana Geacăr, Ileana Zirra, Andreea Lupu, Maria Livia Onete, Miruna Radovici, Denisa Popescu, Elena Vlădăreanu, Anamaria Pravicencu.

Am pornit încercând să ne delimităm un spațiu sigur în care să avem libertatea să fim și să creăm. Am ajuns astfel să deschidem o ușă către fiecare dintre noi, în care am regăsit elemente comune, precum coconul, păsările sau grădina.

Vremurile impun o expoziție fără vernisaj, ce va putea fi vizitată individual sau în grupuri de maxim două persoane, doar cu rezervare prealabilă pe www.acestloc.ro și cu respectarea normelor impuse de instituțiile abilitate.

Expoziția este parte din proiectul Safe Space, inițiat de Asociația Antistatic în parteneriat cu Scrie despre tine, Asociația Jumatatea Plină, Arcen și Ordinul Arhitecților din România și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.                                                                                                                                                                               

Programări pe www.acestloc.ro

Locul expoziției este frumoasa casă Mincu de pe str. Arthur Verona nr. 19 – sediul Ordinului Arhitecților din România.

Programul de vizitare al expoziției:

În perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2021, de marți până duminică, între orele 12:00 și 18:00. În zilele de 15, 16 și 17 octombrie 2021 programul de vizitare va fi între orele 12:00 și 18:00.

Durata recomandată de vizitare 20 min.

Se recomandă vizite individuale sau în grupuri de maxim 2 persoane.

Access cu prezentarea certificatului verde și mască de protecție.

Mai multe detalii despre eveniment pe pagina de Facebook a Asociatiei Antistatic.

Accesul va fi permis doar sub condiția purtării măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care se află în una dintre următoarele situaţii: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore; prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul  certificatului digital al UE privind COVID. În cazul cetățenilor străini și apatrizi, dovada se face prin intermediul documentului de vaccinare  emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după  caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și  în limba engleză.