Uniunea Artiștilor Plastici din România are plăcerea de a vă anunța lansarea noului număr al principalei sale publicații, Revista—ARTA, cu un dosar tematic despre Artă și Design coordonat de Gabriel-Decebal Cojoc.

“Există o frumoasă similitudine de structură între relația Artă – Design și dubla spirală din ADN-ul nostru. O evoluție paradoxală, desfășurată în paralel și în interdependență în același timp. O dinamică de sinteză, în care vedem elemente ce vin în contact, se combină, se unesc prin punți și formează astfel structuri noi, complexe. Este etapa de asamblare sau momentul de Fuziune. Urmează apoi un proces de dispersie, când elementele se depărtează, având parcă nevoie de un recul pentru a analiza rezultatul sau nou creata imagine de ansamblu. Este etapa de Difuzie, un flux de particule, o amestecare treptată, omogenizare, iar apoi, trecerea la un alt nivel. Mediul creativității și al ideilor, evident fluid, este și mediul de dezvoltare al designului, unde, exact ca într-un amestec chimic, legăturile se fac și se desfac prin afinități sau schimburi de valori energetice între părți.” Gabriel-Decebal Cojoc

Mulțumim tuturor autorilor și colaboratorilor care au semnat textele extrem de incitante din acest număr: Ioana Avram, Răzvan Boar, Cătălin Boto, Gabriel Decebal Cojoc, Radu Comșa, Monica Crânganu, Mirela Duculescu, Adrian Guță, Lucian Hrisav, Mălina Ionescu, Miriam L. Leonardi, Horațiu Lipot, Elvira Lupșa, Ioana Marșic, Adina Mocanu, Cristian Nae, Ramona Novicov, Dieter Penteliuc-Cotoșman, Gabriela Robeci, Cristina Russu, Cristina Sabău, Simona Stanciu, Călin Stegerean, Bogdan Teodorescu, Radu Teodorescu, Anne-Lou Vicente, Maria Zinz.