acest loc rămâne liber

expoziție experiment vizual – poezie – sunet

la casa Mincu, str. Arthur Verona 19

14 octombrie – 4 noiembrie 2021, marți – duminică între 12:00 și 18:00

vernisaj la NAG 2021, ora 18.00

program special NAG 15-16-17 octombrie 2021 între 18:00 și 23:00                                            

programări pe www.acestloc.ro

 

3 poete, 4 artiste din sfera artelor vizuale, 1 scenografă și o artistă a sunetelor au compus, descompus și recompus un experiment artistic poetic vizual și sonor, un spațiu al intimității împreună, în care sunteți invitați să fiți, să priviți și ascultați.

Cele 9 artiste sunt sunt Cristina Cociș, Ioana Geacăr, Ileana Zirra, Andreea Lupu, Maria Livia Onete, Miruna Radovici, Denisa Popescu, Elena Vlădăreanu, Anamaria Pravicencu și vă așteaptă la expoziție începând cu 14 octombrie ora 12:00 la Casa Mincu (grădina OAR – str. Arthur Verona nr. 19) și la vernisaj la NAG 2021 în data de 15 octombrie 2021 începând cu ora 18.00.

La vernisaj, la ora 20:00 va avea loc și  performance-ul susținut de Cristina Cociș, “This mirror is taken”.

acest loc rămâne liber este expoziția experiment rezultată în proiectul Safe Space, co-finanțat de AFCN care deschide și descrie un spațiu invizibil de colaborare între artiste din diferite zone ale creației, pentru a experimenta și explora împreună ideea de spațiu sigur. În timpul procesului au atins subiecte sensibile precum intimitatea, pandemia, nevoia unui spațiu sigur de creație și supraviețuire în vremuri incerte.

Rezultatul celor 4 luni de cunoaștere, expoziția propune un experiment vizual – poezie – sunet și o experiență intimă și discretă vizitatorului. Experimentul adună în instalație vizuală, poezie, obiecte, performance, video și sunet, fragmente de emoții mai mult sau mai puțin procesate. Locul liber este lăsat cu intenție. El se află undeva în harta expoziției și este special delimitat pentru fiecare vizitator în parte.

Locul expoziției este frumoasa casă Mincu de pe str. Arthur Verona nr. 19 (grădina OAR),  care va fi deschisă spre vizitare în întregime în timpul NAG 2021, 15-17 octombrie.

 

Programul de vizitare al expoziției:

14 octombrie și 19 octombrie – 4 noiembrie între 12:00  și 18:00

15 – 17 octombrie între 18:00 și 23:00 la NAG 2021

15 octombrie ora 20:00 performance de Cristina Cociș

Durata recomandată de vizitare 20 min.

Se recomandă vizite individuale sau în grupuri de maxim 3 persoane.

Programări pe www.acestloc.ro.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Proiectul Safe Space este inițiat de Asociația Antistatic în parteneriat cu Scrie despre tine, Asociația Jumatatea Plină, Arcen și OAR și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mai multe informații la

[email protected]