Asociația Reciproca deschide ediția a 6-a Focus Atelier – Contra Cinismului cu rezidența artistică a Danielei Groza și atelierul de fotografie JOY IN THE VISUAL ARTS.

_______________

Daniela Groza e o artistă multidisciplinară fun, queer & non-binară născută în România. Practica ei artistică se află în sfera socialului, e realizată atât în SUA cât și în România, și poate fi urmărită pe queerjoy.world (lucrări digitale), danielagroza.com (lucrări analoage), queero.org (un website arhivă dedicat poveștilor femeilor queer din România) și bekindforreal.org.

_______________

Joy in the Visual Arts va fi un spațiu în care vom privi bucuria ca un mijloc al rezistenței. Vom explora împreună senzația de a privi și fotografia flora, mâncărurile noastre favorite, chiar și răsăritul. Vom învăța să înțelegem și să îmbrățișăm kitsch-ul, ne vom dezvăța să condamnăm. Vom privi bucuria ca pe un vehicul al revoluției.

Atelierul va presupune sesiuni de feedback, mese rotunde precum și excursii pentru munca de teren.

Acesta va avea loc între 2 august – 22 august la Casa Tranzit din Cluj.

Atelierul se va desfășura respectând și asigurând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii COVID 19.

Participarea este gratuită. Înscrierile se pot face până la data de 25 iulie, în regim de rolling admission* AICI – https://forms.gle/1F7msxmYKVRMRFdq7.

Mai multe informații puteți găsi pe evenimentul Facebook și pe site-ul https://focusatelier.ro/.

*rolling admission presupune evaluarea aplicațiilor din momentul în care sunt primite; se diferențiază de înscrierile standard prin faptul că nu se așteaptă data limită pentru evaluarea tuturor aplicațiilor. Astfel o parte din comunicarea selecției se va putea face chiar înainte de 25 iulie.

___________________

Focus Atelier este o platformă de rezidențe dedicată schimbului liber de cunoștințe, viziuni și practici între artiști și experți din diferite domenii socio-umane. Pornită în 2015, de la „firul ierbii”, inițiativa a devenit unul dintre proiectele importante ale operatorilor culturali locali, beneficiind de-a lungul timpului de implicarea tuturor spațiilor independente de arte performative din Cluj.

Contra Cinismului este cea de-a VI-a ediție a Focus Atelier. Dincolo de critica cinică, la îndemână și pasivă, ne întrebăm ce ne mai dă demnitate, speranță și libertate?

                                                                                              ***

Focus Atelier #6 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.