Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului al XX-lea, maestrul Constantin Brâncuși65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva repere care sugerează acțiune. În acest context, CNR UNESCO organizează un concurs de benzi desenate dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși. Concursul este destinat elevilor din clasele I – VIII din unitățile de învățământ publice sau private din România și este coordonat de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu. 

Printre obiectivele acestui concurs se află: conștientizarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța valorilor materiale și imateriale din România; promovarea copiilor și tinerilor talentați la desen și literatură prin lucrări de benzi desenate; implicarea elevilor și cadrelor didactice spre stimularea laturii creative și transmiterea de mesaje cu privire la obiectivele UNESCO și valorile culturale naționale; promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național. Intrând în universul lui Constantin Brâncuși pe “Calea Eroilor”, descoperim monumente UNESCO cunoscute sub denumirea “Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu”. Fiecare dintre aceste monumente are o poveste. Participanții sunt invitați să realizeze 1 pagină de bandă desenată cu una dintre cele patru componente ale acestui ansamblu sau toate împreună și să transmită astfel un mesaj: ce semnifică pentru ei “Calea Eroilor”.Regulamentul de desfășurare este disponibil în documentul de mai jos.

Acest concurs face parte din programul aniversar al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare”

link regulament de desfasurare

https://www.cnr-unesco.ro/admin/uploads/847_concurs%20brancusi%202021.pdf 

link concurs pagina CNR UNESCO

https://www.cnr-unesco.ro/ro/program-aniversar-65-ani/concurs-de-benzi-desenate-dedicat-marelui-sculptor-constantin-brancusi?fbclid=IwAR3gaw4qcsQU6SDZi5kJofbDtjlHQ1hS5WsPSjve23mclNs45BjD9sBMFyg