În perioada 02 – 06 iunie 2021 are loc la Palatul Culturii din Iași expoziția imersivă Mesmerizing colors of HAPPINESS, organizată de MECENA.ART în cadrul Romanian Creative Week. 

Expoziția imersivă Mesmerizing colors of HAPPINESS te transpune într-o lume în care granițele dintre realitate și fantastic se șterg, o lume în care fiecare culoare își exprimă propria emoție. Gândită ca un parcurs de dezvoltare personală, experiența provoacă noi reacții și întrebări referitoare la conceptul de fericire. 

„Atunci când ne așezăm împreună în fața aceleiași lucrări de artă, fiecare vede acolo o oglindă proprie care îi permite să identifice fiecare tușă, fiecare temă și fiecare formă ca pe ceva familiar și cunoscut, legat de stări, oameni și momente din trecut. Momentul COVID-19 ne-a lovit din plin și ne-a permis să privim dincolo de material, dincolo de agitația zilei de azi, către necunoscutul zilei de mâine. În câte din aceste momente am reușit oare să identificăm culorile fericirii?” – Silvana Dulamă-Popa, Art  Director și Curator. 

Mesmerizing Colors of HAPPINESS a fost gândit ca un parcurs în care vizitatorul se descoperă pe sine prin culoare. Pus în fața conceptului de HAPPINESS, totul trimite către zona fiecăruia de fericire, pe care oamenii o asociază cu o gamă cromatică. La final, rămâne ideea unică care ne spune că, deși suntem diferiți, asta ne formează ca societate și că fiecare aspect contribuie la o stare generală de bine. 

Expoziția cumulează 20 de viziuni asupra artei contemporane de la teme psihedelice, construite în fat impasto până la lucrări minuțioase, realizate în manieră realistă, de la culori vii la alb și negru, de la forme simple și liniare la forme complexe și sinuoase, toate prelungite în spațiul din Sala Mașinilor de la Palatul Culturii prin lumini, sunet, scenografie, miros și efecte speciale. 

Echipa creativă este formată din Silvana Dulamă-Popa, Art Director și Curator, Alin Popa, Design Director și Ștefan Panea, Sound Designer, artiști Sabina Elena Dragomir, Misha Diaconu, Mariana Papară, Narcisa Stejeran, Josem, Diana Miroșu, PanAm, Elisia Tîrnoveanu, Alexandra Vulpe, Alexandra Tănase, MaLu, Trick Patrick, Răzvan Simon, Emanuel Chiriac, Sevan Szekely, Nicolas Leș, Alex Nicoară, Laurențiu Dimișcă, Claude, Iulian Florescu. 

Expoziția are loc între 02 – 06 iunie 2021 în Sala Mașinilor, Palatul Culturii, Iași. Program: 16:00 – 22:00. Intrarea este liberă. 

Seria HAPPINESS urmărește un fir narativ menit să aducă optimismul social într-un context precar și nesigur, după o perioadă dificilă în care totul a stagnat. Seria merge către diferite teme – de la bucuria copilăriei, la culorile în care se manifestă fericirea și ajungând până la fericirea din lucruri mărunte, toate având la bază conceptul de HAPPINESS. 

MECENA.ART – Not your usual gallery este o platformă omnichannel care își propune să formeze o comunitate a oamenilor care evadează din cotidian prin crearea sau achiziționarea de artă, un spațiu sigur pentru artiștii contemporani și iubitorii de artă deopotrivă. Proiectul pune un accent special pe consolidarea relației între artist și privitor. MECENA.ART are atât două spații expoziționale imersive, cât și un canal online care pune cumpărătorul de artă în contact direct cu lucrări de artă contemporană. Toate cele trei spații vor găzdui o selecție de lucrări din mai multe stiluri, de la abstract și expresionism la figurativ, și din mai multe medii – pictură, sculptură, grafică, artă textilă, fotografie, obiect de artă. 

Despre Romanian Creative Week: Proiectul își propune să fie cel mai important eveniment creativ organizat în România, ce aduce toate industriile creative într-o spectaculoasă săptămână de evenimente și activări. Iașul va deveni pentru o săptămână, și nu numai, locul în care tehnologia întâlnește și pune în valoare creativitate. La această primă ediție a Romanian Creative Week, Romanian Fashion Week (un eveniment cu o istorie spectaculoasă de mai mult de 10 ani) urmează să își întâlnească cei mai buni prieteni: arhitectura, artele interpretative, muzica, filmul, artele vizuale, publicitatea, new media (instalații interactive computerizate, realitate virtuală și realitate augmentată) și designul industrial. Obiectivul proiectului este acela de a facilita întâlnirea dintre tinerii creativi cu profesioniști ai domeniilor vizate într-un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor creative atât în țară cât și în regiune.