Festivalul de filme pentru copii KINOSAGA
între 28 mai și 1 iunie 2021 la Drobeta-Turnu Severin

Asociaţia ENKIDU anunță lansarea primei ediții a Festivalului de filme pentru copii Kinosaga ce va avea loc între 28 mai și 1 iunie la Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin.
Festivalul își propune să își întâmpine spectatorii mici și mari cu o selecție de filme, cluburi de lectură, ateliere și discuții.

Timp de cinci zile vor fi proiectate peste 25 de filme de scurt și lung metraj, animație sau ficțiune din Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Germania, Olanda și România dintre care amintim: Opinci – Cel mai bun scurtmetraj de animație la TIFF 2019, Cea mai bună animație românească la Anim’est 2019, Cel mai bun film la Tbilisi IAF; Cei mai duri din curtea școlii | De tøffeste gutta – Premiul Publicului la Kristiansand IFF; Cele mai bune | Vi är bäst! – Lorens Award la Göteborg Film Festival 2014, Cel mai bun film într-o limbă străină 2015 – Central Ohio Film Critics Association; În pădurea Hakke | Dyrene i Hakkebakkeskogen – Cel mai bun film pentru copii în 2017 la Amanda Awards, Norvegia, Sune vs. Sune – nominalizat în 2019 la Berlinale sau Heliu | Helium – scurtmetrahul premiat în 2013 cu Oscar pentru Cel mai bun film de scurtmetraj.

De la povestea lui Viggo din Gooseboy, un băiețel obsedat de jocurile video care va începe o aventură incredibilă alături de o gâscă vorbitoare, la cea a lui Chikara, un micuț japonez care își dorește să devină luptător de sumo în ciuda faptului că e foarte emotiv, sau cea a istețului Iqbal (din Iqbal Farooq și rețeta secretă) care descoperă un exploziv ce poate cauza mult rău, la problemele în dragoste ale Annei din Iubire adevărată sau frica de întuneric a lui Idunn (Lașul), toate poveștile din programul ediției de anul acesta îi vor încânta pe cei mici, vorbindu-le despre situații cu care s-ar putea confrunta și ei într-un fel sau altul.

„Kinosaga s-a născut din dorințele celor peste 30 000 de copii care au participat la caravanele ENKIDU și care nu mai voiau să părăsească sălile de proiecție, cerând încă un film și încă unul. Pentru cinci zile vom fi într un maraton de povești scrise și filmate, într-un carusel de emoții, suspans, lecții despre bucuria de a fi și de a rămâne copii.” declară Ciprian Nedelcu – unul dintre organizatorii evenimentului.

Programul de proiecții este completat de ateliere și cluburi de lectură – unde copiii vor începe să citească și să discute câteva dintre cărțile pe care le vor primi apoi cadou. Întregul program poate fi deja consultat pe : http://cinematour.ro/program-kinosaga-film-festival. Intrarea va fi liberă.

„Festivalul nostru nu e despre realitatea imediată în care copilăria poate fi o dramă. Încercăm, cu resursele pe care le avem să contribuim la ceea ce ar trebui să însemne o copilărie normală, fericită.” adaugă Ciprian Nedelcu.

Mai multe despre #Kinosaga puteți găsi și pe:
Facebook: https://www.facebook.com/KinosagaFF
Instagram: https://www.instagram.com/kinosagaff sau @kinosagaff

Kinosaga este organizat de Asociația ENKIDU în parteneriat cu: Palatul Culturii ‘Teodor Costescu’ din Drobeta-Turnu Severin, Ambasada Norvegiei la București, Norwegian Film Institute, Ambasada Danemarcei în România, Danish Film Institute, Ambasada Suediei la București, Swedish Institute, Swedish Film Institute.
Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Partener de mobilitate: Autonom.
Parteneri media: Radio România Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC – All About Romanian Cinema.